Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2018
Vizualizari: 700
Comentează add

Statutul poliţistului din penitenciare va fi aprobat în actuala sesiune parlamentară, au primit asigurări reprezentanţii sindicatelor din sistem.

Statutul poliţistului din penitenciare

radiojurnal

  Penitenciar. Foto: Arhivă.

Statutul poliţistului din penitenciare va fi aprobat în actuala sesiune parlamentară, au primit asigurări reprezentanţii sindicatelor din sistem, la o întâlnire pe care au avut-o astăzi cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, Ştefan Teoroc, a afirmat că s-a mai discutat şi despre noile norme care impun plata muncii suplimentare şi că ar trebui emis urgent un ordin de ministru, pentru că în iulie ar trebui plătite efectiv aceste ore.

El mai spune că proiectul privind pedepsele alternative ce vizează brăţările electronice, pedeapsa la domiciliu şi munca în folosul comunităţii va fi retras şi că urmează să fie făcut un nou act normativ, sustenabil.

Ştefan Teoroc: Am discutat despre probleme interne de sistem, care vizează inclusiv efectivele de deţinuţi, vedem într-o drastică diminuare, de unde aveam o preocupare cu efectivele de salariaţi, că erau fosrte puţini, în raport cu numărul de deţinuţi, mai nou socotim deţinuţii care sunt pe cale de dispariţie.

Am vrut să ştim care este poziţia ministerului in raport cu multitudinea aceasta de legi care apar pe pedepse alternative, pe tot felul de subterfugii, de la pedeapsa cu închisoarea, cel cu pedepsele alternative, care vizează brăţarile electronice, pedeapsa la domiciliu şi munca în folosul comunităţii înţelegem că va fi retras.

El este acum la Curtea Constituţională, având o sesizare după ce a fost adoptat în parlament şi că se va contrui un proiect nou, mai sustenabil.

Un alt reprezentant al angajaţilor din sistem, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, s-a arătat nemulţumit că nu a fost primit la întâlnirea cu ministrul justiţiei, după cum transmite reporterul nostru Atena Teognoste.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, spune că i-a primit la discuţii pe toţi reprezentanţii salariaţilor care au calitatea de lider sindical:

Tudorel Toader: Ca să vii la dezbateri, discuţii, cu ministrul justiţiei, trebuie să ai calitatea de lider de sindicat.

Eu i-am chemat pe cei care sunt reprezentativi, care au hotărâre judecătorească definitivă de constatare a calităţii de lider.


Etichete Statutul poliţistului din penitenciaresesiune parlamentaraTudorel Toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live