Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Septembrie 2022
Vizualizari: 175
Comentează add

Statutul judecătorilor şi procurorilor, ultimul proiect din pachetul celor trei noi legi ale justiţiei, este dezbătut în comisia parlamentară specială.

Statutul judecătorilor şi procurorilor

florin-lepadatu

    Foto: facebook.com/cameradeputatilor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI-  Statutul judecătorilor şi procurorilor, ultimul proiect din pachetul celor trei noi legi ale justiţiei, este dezbătut astăzi, în comisia parlamentară specială.

Alina Stănuţă a asistat la discuţii şi are mai multe informaţii: ”Proiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor are 294 de articole, pe care parlamentarii din comisia specială şi-au propus să le dezbată inclusiv luni. S-au depus numeroas amendamente, dar până acum au fost acceptate doar câteva modificări de formă şi corelare, dintre cele formulate de CSM şi preluate de senatori şi deputaţi. Unul dintre amendamentele adoptate stabileşte că judecătorii şi procurorii au calitatea de magistraţi, iar cariera judecătorilor este separată de cea a procurorilor. Un alt amendament adoptat de comisia specială prevede că durata cursurilor de formare profesională a auditorilor de justiţie este de trei ani. La finalul cursurilor, auditorii de justiţie optează, în ordinea mediilor, pentru funcţia de judecător sau procuror. În forma iniţială, auditorii de justiţie făceau această opţiune după primul an de curs. Proiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor, după ce va primi raportul în comisia specială, va intra în dezbaterea plenului Camereri Deputaţilor ca primă cameră sesizată.”


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live