Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

29 Martie 2020
Vizualizari: 415
Comentează add

Statul New York - cele mai multe cazuri de coronavirus din SUA

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

  New York.               Foto: Arhivă.

Situaţia continuă să se agraveze şi în Statele Unite, ţara în care se înregistrează cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus: 124.000, dintr-un total global de peste 650.000. Două mii de americani au murit din cauza COVID-19, iar cel mai afectat stat rămâne New-York-ul. Doina Saiciuc:
 
Reporter: Statul New York a raportat cele mai multe cazuri confirmate, peste 52.000 şi cele mai multe decese, peste 700. Aseară, presedintele Trump a retras propunerea de a declara carantină în punctele fierbinţi ale pandemiei, anume în statul New York şi unele părţi ale statelor New Jersey şi Connecticut, după ce cu câteva ore mai devreme declarase că ia în considerare obligativitatea carantinei în cele trei state.
 
Aseară, Donald Trump a postat un tweet în care a arătat că a cerut în schimb centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor să emită o puternică avertizare de călătorie.
 
Avertizarea de călătorie va fi supervizată de guvernatorii statelor New York, New Jersey şi Connecticut, a mai spus preşedintele american.
 
Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, care a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus în Statele Unite, pusese sub semnul întrebării legalitatea carantinei, afirmând chiar că o asemenea eventualitate ar fi o declaraţie de război împotriva statelor: "Săptămâna viitoare, ar urma Louisiana, cu New Orleans, iar săptămâna cealaltă, Detroit şi Michigan. Carantina ar cuprinde întreaga naţiune".
 
(PH)

Etichete New YorkSUAcoronavirus(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live