Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Septembrie 2015
Vizualizari: 1138
Comentează add

Procurorul şef al DNA, Laura Kovesi, spune că în dosarul în care premierul este trimis în judecată, Complexul Oltenia nu s-a constituit parte civilă, fiind subordonat guvernului.

Statul ar fi prejudiciat "cât timp Victor Ponta rămâne şeful Guvernului"

radiojurnal

 Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Foto: captură video.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că statul ar fi prejudiciat atât timp cât Victor Ponta rămâne şeful Guvernului. 

Ea a explicat în această seară la DIGI 24 că în dosarul în care premierul a fost trimis în judecată, Complexul Energetic Oltenia nu s-a constituit în parte civilă, întrucât se află sub autoritatea Guvernului, deci implicit a prim-ministrului în funcţie.   
 
Laura Codruţa Kovesi: Nu este primul dosar în care o instituţie publică este condusă de însăşi persoana care este trimisă în judecată în calitate de inculpat şi avem această problemă că instituţia respectivă nu se constituie parte civilă în dosar, spre deosebire de magistraţi care la momentul trimiterii în judecată sunt suspendaţi din funcţie şi nu îşi mai pot exercita atribuţiile, cred că aceeaşi regulă ar trebui aplicată şi celorlalţi funcţionari din instituţiile publice pentru că statul ar putea fi prejudiciat printr-o astfel de inactivitate în acest caz, aceea de a nu participa în proces ca parte civilă.   
 
Pe de altă parte, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a dezminţit acuzaţiile şefului executivului potrivit cărora trimiterea sa în judecată ar fi fost determinată de influenţe politice. 
 
Victor Ponta a lăsat să se înţeleagă în această seară într-o intervenţie telefonică la România TV că preşedintele Klaus Iohannis ar fi făcut presiuni în acest sens.  
 
Victor Ponta: Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni să fiu eu trimis în judecată, că deja aceste declaraţii mi se par anormale din partea unui preşedinte al României. Dacă e aşa de bucuros, bănuiesc că are motivele domniei sale sau cunoştinţele domniei sale.   
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri că trecerea moţiunii de cenzură ar rezolva o problemă mare cu care România se confruntă şi anume că are un prim-ministru trimis în judecată.
 

Etichete Procurorul şef al DNALaura Codruţa KovesiVictor Pontaşeful GuvernuluiComplexul Energetic Olteniapreşedintele Klaus Iohannis

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live