Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

24 Aprilie 2022
Vizualizari: 426
Comentează add

Staţiunile de pe litoral se pregătesc pentru sezonul estival, care va debuta oficial la 1 Mai.

Staţiunile de pe litoral se pregătesc pentru sezonul estival

-

 Arhivă Foto: Sorin Cealera

Realizator: Litoralul românesc al Mării Negre se pregătește pentru minivacanța de 1 Mai. Numeroase șantiere sunt deschise în aceste zile, iar inspectorii Gărzii de Mediu au constatat nereguli și au aplicat în ultima lună amenzi de aproape 1,5 milioane de lei - după cum a precizat comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu.

Steluţa Popescu: Concret, nu au spații special amenajate pentru colectarea separată a deșeurilor, nu se preocupă pentru valorificarea, eliminarea sau reutilizarea deșeurilor din construcții și demolări, nu se ține o evidență clară a deșeurilor generate, nu au mijloace de izolare pentru limitarea emisiilor de pulberi în zonele adiacente șantierelor, nu au rampe de spălare a roților autovehiculelor la ieșirea din șantier și alte aspecte.

Realizator: Colegii noștri de la Radio Constanța ne mai informează că situația cea mai gravă este în zona de nord a litoralului, Mamaia - Năvodari. Deșeurile pot ajunge în Lacul Siutghiol, care este arie protejată. 

Sezonul estival începe oficial de Ziua Muncii, pe 1 Mai. Peste 30.000 de turiști sunt așteptați în weekend-ul viitor în stațiunile de la malul mării, cele mai solicitate destinații fiind Mamaia, Costinești și Vama Veche. Şi în acest sfârșit de săptămână, aproximativ 2.000 de români petrec Paștele la mare.


Etichete (ii)litoralsezonestival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live