Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 170
Comentează add

Germania vrea ca statele alpine să ţină închise staţiunile de schi pentru a contribui la combaterea pandemiei de coronavirus.

Staţiunile căutate pentru schi, măr al discordiei în Europa

florin-lepadatu

 Pârtie. Foto: Arhivă / pixabay.com

Germania vrea ca statele alpine să ţină închise staţiunile de schi pentru a contribui la combaterea pandemiei de coronavirus, dar va fi greu de găsit un acord în acest sens cu vecina sa Austria, a afirmat joi cancelarul german Angela Merkel, relatează Reuters.

"Sezonul de schi se apropie.

Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi", a declarat Angela Merkel în parlament.

"Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou", a adăugat ea.

În "primul val" de coronavirus de la începutul acestui an, se consideră că mulţi germani s-au infectat în staţiunea de schi austriacă Ischgl.

Austria, unde noul lockdown naţional urmează să fie ridicat pe 7 decembrie, a insistat în ultimele luni că vrea să permită desfăşurarea sporturilor de iarnă, cu precauţiile corespunzătoare, şi a respins vehement ideea de a închide staţiunile de schi.

Germania este principala sursă de turişti străini a Austriei, menţionează Reuters.

Zilele trecute, şi premierul italian Giuseppe Conte le-a cerut italienilor să nu meargă la schi de Crăciun, pentru a contribui la aplatizarea valului doi de coronavirus, îndemnând totodată statele europene să convină asupra unor reguli comune în acest sector pentru a împiedica "importul" de cazuri din străinătate, în situaţia în care pârtiile din Italia rămân închise, potrivit Agerpres.


Etichete pârtieschi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live