Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 August 2019
Vizualizari: 364
Comentează add

Autorităţile ruse au declarat că explozia din 8.08 s-a produs în timpul testării unei rachete cu combustibil lichid şi nu au dat nicio explicaţie oficială ptr creşterea radiaţilor.

Staţii de monitorizare a radiaţiilor oprite în Rusia

radiojurnal

 

Două staţii ale Reţelei Globale de Monitorizare a Radioactivităţii din Rusia, aflate cel mai aproape de explozia din 8 august, s-au deconectat la două zile după accident - a anunţat, ieri, Operatorul Reţelei, care şi-a exprimat îngrijorarea că Moscova le-ar fi putut opri.

Reuters aminteşte că agenţia nucleară rusă "Rosatom" a recunoscut că cinci dintre angajaţii săi au fost ucişi într-o explozie produsă în timpul testării unui motor de rachetă în Marea Albă, în Extremul Nord, şi că explozia a provocat  o creştere scurtă a nivelului de radioactivitate în oraşul Severodvinsk din apropiere.

Experţi americani în domeniul nuclear şi-au exprimat suspiciunea că Rusia ar fi testat o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară.

Autorităţile ruse au declarat că explozia din 8 august s-a produs în timpul testării unei rachete cu combustibil lichid şi nu au dat nicio explicaţie oficială referitoare la cauza creşterii radiaţiilor.


Etichete radiaţiiexplopyieradioactivitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live