Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Septembrie 2019
Vizualizari: 283
Comentează add

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, afirmă că Statele Unite sunt gata să riposteze la atacurile de sâmbătă din Arabia Saudită care au înjumătăţit producţia de petrol a ţării.

Statele Unite sunt gata să riposteze la atacurile din Arabia Saudită

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, afirmă că Statele Unite sunt gata să riposteze la atacurile de sâmbătă din Arabia Saudită care au înjumătăţit producţia de petrol a ţării şi a provocat o creştere a preţului cu 10% la primele tranzacţii înregistrate luni dimineaţă.

Preşedintele Trump a spus că va face apel la rezerva strategică, dacă petrolul se scumpeşte.

Deşi Teheranul a dezminţit orice implicare, bănuiala americanilor este că atacul ar fi venit din Iran, nu din Yemen şi nu cu drone, ci cu rachete de croazieră.

Doina Saiciuc transmite din Washington: "Statele Unite sunt pregătite să răspundă devastatoarelor atacuri împotriva a două instalaţii petroliere saudite care au forţat regatul să-şi reducă la jumătate producţia de petrol, adică la aproximativ cinci procente din producţia petrolieră zilnică a lumii, 5,7 milioane de barili pe zi.

Există motive să credem că ştum cine este vinovatul, a scris aseară pe Twitter preşedintele Trump, avertizând că America este gata să răspundă, în funcţie de rezultatele investigaţiei.

Donald Trump nu a numit Iranul, aşa cum a acuzat explicit sâmbărtă secretarul de stat Mike Pompeo.

Liderul de la Casa Albă a arătat în acelaşi timp că aşteaptă să audă de la Arabia Saudită cine crede că este responsabil pentru atacurile cu drone.

Oficialii americani spun că administraţia ar lua în considerare un răspuns militar dur, deşi oficiali de la Pentagon militează pentru o reacţie mai reţinută.

Ieri după-amiază, preşedintele Trump s-a întâlnit cu secretaul apărării, Mark Esper.

Prezumţia guvernului american este că atacurile nu au fost lansate din Yemen, aşa cum pretind rebelii houti, sprijiniţi de Iran.

Speculaţiile sunt că atacurile cu drone ar fi fost lansate din Iran sau de către aliaţii Teheranului din Irak."


Etichete Donald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live