Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Ianuarie 2020
Vizualizari: 733
Comentează add

Statele Unite își întăresc prezenţa militară în Orientul Mijlociu

radiojurnal

   Foto: WhiteHouse.org

Controversatul general iranian Qassem Soleimani, ucis ieri în Irak într-un bombardament al armatei americane, urmează să fie înmormântat astăzi.
 
Generalul, considerat al doilea om ca influenţă la Teheran după liderul spiritual Ali Khamenei, avea 62 de ani. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că uciderea sa a fost o acţiune menită să pună căpăt unui război şi nu pentru a începe altul.
 
Donald Trump: Ceea ce au făcut ieri Statele Unite trebuia făcut de multă vreme, multe vieți ar fi fost salvate. Recent, Qassem Soleimani a condus o brutală represiunea a protestatarilor din Iran. Peste 1.000 de civili nevinovați au fost torturați și uciși de propriul lor guvern. Am acționat pentru a pune capăt unui război, nu pentru a începe altul. Respect profund poporul iranian, nu ne dorim o schimbare de regim la Teheran.
 
BBC scrie că uciderea generalului reprezintă o escaladare a tensiunilor între Iran şi Statele Unite. Washingtonul a decis, de altfel, să-şi întărească prezenţa militară în Orientul Mijlociu şi va trimite aproximativ 3000 de militari ca răspuns la ameninţările Teheranului, care a promis să răzbune la momentul şi locul potrivit moartea generalului său.

Etichete Statele UniteIranIrakQassem Soleimani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live