Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

15 Iulie 2020
Vizualizari: 166
Comentează add

Statele Unite, grav afectate de pandemie

catalin-gombos

  Foto Agerpres

Noul bilanţ al pandemiei de coronavirus se apropie de 13,3 milioane de infectări și 578.000 de decese.
 
Situația cea mai gravă rămâne în Statele Unite, de unde s-au anunțat însă și progrese pentru unul din vaccinurile la care se lucrează.
 
Reporter: Cătălin Gomboș - Mai mult de 3,4 milioane de americani au fost infectați cu noul coronavirus și peste 136.000 au fost uciși de COVID-19, potrivit Universității de Medicină 'Johns Hopkins'. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 65.000 de cazuri noi, al doilea cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei.
 
Cu toate acestea, președintele Donald Trump continuă să insiste că școlile trebuie să înceapă în mod normal și a criticat o decizie a autorităților din California de a permite doar învățământul online în semestrul care începe în luna august.
 
Pe de altă parte, unul dintre producătorii americani care încearcă să obțină un vaccin a anunțat că a obținut rezultate bune într-o testare pe un grup de 45 de voluntari, cărora li s-au injectat câte două doze de vaccin.
 
Compania a început să facă teste pe oameni de la 16 martie și ar putea să treacă la faza a doua de testare pe grupuri mai mari, dat fiind că nu s-au înregistrat efecte adverse.
 
În afara Statelor Unite, cea mai gravă situație este în Brazilia, cu peste 1,9 milioane de cazuri confirmate și 74.000 de decese. Alte trei țări din America Latină, Peru, Chile şi Mexicul, au împreună aproape un milion de infectări și peste 55.000 de decese.
 
India, cea mai afectată țară din Asia, a depășit 900 de mii de cazuri, iar Federația Rusă are peste 738 de mii și 11.500 de decese.
 
(PH)

Etichete SUAStatele UnitepandemieCovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live