Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 296
Comentează add

Statele Unite avertizează cu o intervenţie militară împotriva Turciei în Siria.

Statele Unite avertizează

florin-lepadatu

 Siria. Foto: Arhiva/ Xinhua/ Agerpres 

Statele Unite avertizează cu o intervenţie militară împotriva Turciei în Siria.

Preşedintele Donald Trump şi-a revizuit luni decizia unei retrageri totale a forţelor de pe teritoriul sirian şi a anunţat că păstrează o cincime din trupe pentru protejarea resurselor de petrol.

Doina Saiciuc relatează din Washington: "Preşedintele Trump a spus ieri că un număr limitat de militari americani vor rămâne în Siria pentru a proteja câmpurile petroliere şi pentru menţinerea unei garnizoane din sudul Siriei, Tanf, la graniţa cu Iordania.

Militarii americani vor rămâne în garnizoana Tanf la cererea Israelului şi a Iordaniei - a declarat preşedintele Trump reporterilor, după o întâlnire a cabinetului său la Casa Albă.

Este pentru a doua oară în acest an când, după ce a anunţat retragerea tuturor trupelor americane din Siria, preşedintele reconsideră decizia retragerii complete, în urma unui val de dure critici bipartizane la Washington.

Acum administraţia sa spune că va menţine în Siria mai mult de 20% din trupe, ceea ce ar însemna că ar rămâne în jur de 200 de militari pentru a proteja zona de producţie petrolieră şi a preveni ca ea să cadă sub controlul grupului Stat Islamic sau a guvernului sirian, care recuperează teritoriul cu ajutorul Rusiei şi Iranului.

Pe de altă parte, într-un interviu pentru televiziunea CNBS, secretarul de stat Mike Pompeo a spus că preşedintele Trump este pe deplin pregătit să acţioneze militar împotriva Turciei în Siria, dacă va fi necesar.

Administraţia Trump preferă însă pacea şi nu războiul - a insistat Mike Pompeo."


Etichete Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live