Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

19 Septembrie 2017
Vizualizari: 1042
Comentează add

Mai multe aeronave ale Forţelor Aeriene ale SUA au survolat Peninsula Coreeană, într-o demonstraţie de forţă cu avioane "invizibile" şi de bombardament.

Statele Unite au trimis avioane de luptă să survoleze Peninsula Coreeană Statele Unite au trimis avioane de luptă să survoleze Peninsula Coreeană - Conține video

radu-dobritoiu

 

Aeronave americane de bombardament dar şi stealth au efectuat un  exerciţiu survolând Peninsula Coreeană, la câteva zile după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă spre Japonia

Potrivit invformaţiei prezentată astăzi presei escadrila ce a survolat ieri Peninsula Coreeană a inclus două mombardiere B1-1Bs şi patru F-35Bs din Forţele Aeriene SUA şi patru F-15K din Forţele Aeriene ale Coreei de Sud. Aeronavele au exersat un atac aerian asupra unor ţinte amplasate (la sol) în poligoane din Coreea de Sud, se precizează în comunicatul remis de Comandamentul Statelor Unite din Pacific.

 Aeronavele americane de luptă au exersat şi atacuri în formaţie împreună cu avioane japoneze la nivelul mării, în zona insulei Kyushu.

În comunicatul postat pe pagina oficială, Comandamentul Statelor Unite din Pacific precizează că exerciţiile menţin abilitatea de a răspunde la orice ameninţare, în orice moment, în zona Indiei, Asiei şi Pacificului.

În cadrul aplicaţiei executate în spaţiul aerian al Coreei de Sud, Forţele Aeriene ale Statelor Unite şi cele ale Infanteriei Marine Coreene au folosit muniţie reală de luptă. Bombele şi rachetele au fost lansate în poligonul Pilsung Range. Misiunea a fost executată ca răspuns direct la lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice cu rază medie de acţiune care a zburat către Japonia în data de 14 septembrie, se mai precizează în comunicatul comandamentului SUA.


Etichete exercitiu militar Coreeaavioane SUA exercitii Coreea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live