Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2019
Vizualizari: 261
Comentează add

Preşedintele american, Donald Trump, afirmă că Statele Unite au suficiente moduri de a răspunde la atacurile asupra instalaţiilor petroliere saudite.

Statele Unite au suficiente moduri de a răspunde la atacuri

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Preşedintele american, Donald Trump, afirmă că Statele Unite au suficiente moduri de a răspunde la atacurile asupra instalaţiilor petroliere saudite, însă deocamdată acestea nu sunt luate în calcul, pentru că eforturile se concentrează pe identificarea celor responsabili.

Trump a precizat că se pare că vinovat ar fi Iranul, reluând astfel acuzaţii lansate de secretarul său de stat, Mike Pompeo, şi de Arabia Saudită.

Atacurile cu drone de acum 3 zile au redus la jumătate producţia de petrol a Arabiei Saudite şi au cauzat creşteri ale preţului petrolului de până la 19%.

Atacurile au fost revendicate de miliţiile şiite yemenite Houthi, care sunt sprijinite de Iran şi se află de 4 ani în război cu Arabia Saudită şi aliaţii sunniţi ai acesteia.

Teheranul, pe de altă parte, a respins acuzaţiile că ar fi implicat în bombardamente.

Doina Saiciuc are detalii despre reacţia preşedintelui american: "Donald Trump a spus că oficialii cunosc exact locaţiile de unde au fost lansate dronele.

În Biroul Oval, liderul de la Casa Albă a declarat că vrea să evite un război cu Iranul.

Donald Trump: "Avem cea mai puternică armată din lume, avem cele mai bune echipamente militare din lume, cele mai bune rachete, dar nu vreau război cu nimeni.

Suntem însă pregătiţi mai mult decât oricine.

Avem F35, cele mai bune avioane de luptă, avem cele mai bune rachete.

Acestea fiind spuse, dorim, sigur, să evităm un război.

Secretarul apărării Mark Esper a spus că tocmai a revenit de la o întâlnire avută la Casa Albă şi că armata lucrează la un răspuns faţă de atacuri."


Etichete Donald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live