Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, Washington

16 Mai 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Statele Unite au impus sancţiuni care vizează Huawei

doina-saiciuc-washington

   

Statele Unite au impus sancţiuni care vizează compania chineză de telecomunicaţii Huawei şi 70 de afiliaţi ai acesteia, care nu mai au dreptul să achiziţioneze echipamente de la companii americane fără aprobarea Washingtonului.

Huawei este înscrisă în cursa globală de furnizare a echipamentelor de comunicaţii de generaţia a 5-a, dar Washingtonul le-a cerut aliaţilor săi nu apeleze la Huawei pentru a trece la 5G.

Administraţia Trump crede că guvernul chinez foloseşte echipamentul Huawei pentru a spiona, ceea ce compania a negat în mod constant.

Preşedintele Trump a semnat un ordin executiv care interzice companiilor Statelor Unite să folosească echipamente de telecomunicaţii, produse de firme considerate că reprezintă un risc pentru securitatea naţională.

Ordinul executiv prezidenţial declară ameninţările împotriva tehnologiei şi serviciilor de comunicaţii drept urgenţă naţională.

Departamentul justiţiei a pus sub acuzare în acest an compania Huawei şi pe afiliaţii săi din Statele Unite pentru a fi conspirat să fure secrete comerciale.

La scară globală, Washingtonul face presiuni asupra altor ţări pentru a nu folosi echipamente Huawei în reţelele lor 5G, a 5-a generaţie de reţele wireless.


Etichete SUAHuaweisanctiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live