Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

13 Iunie 2014
Vizualizari: 1072
Comentează add

Preşedintele american, Barack Obama, spune că ia în calcul mai multe opţiuni în ceea ce priveşte evenimentele din Irak, inclusiv lovituri aeriene care să vizeze insurgenţii.

Statele Unite ar putea interveni militar în Irak

ani-sandu-washington

Foto: Arhivă.

Situaţia din Irak stârneşte îngrijorarea Statelor Unite, care iau în calcul opţiunea unei intervenţii militare, însă fără trimiterea de forţe pentru operaţiuni la sol.

Preşedintele american, Barack Obama, spune că ia în calcul mai multe opţiuni în ceea ce priveşte evenimentele din Irak, inclusiv lovituri aeriene care să vizeze insurgenţii.

Oficialităţile americane resping însă varianta trimiterii unor trupe în Irak de unde militarii americani s-au retras la sfârşitul lui 2011.

"Este o zonă pe care am urmărit-o cu multă îngrijorare, nu doar în ultimele zile, ci de câteva luni. Ceea ce s-a întâmplat zilele acestea arată că Irakul are nevoie de mai mult ajutor din partea noastră şi a comunităţii internaţionale", a declarat preşedintele SUA.

Reprezentanţi ai Partidului Republican l-au acuzat pe preşedinte că ar fi responsabil de violenţele în creştere din Irak.

"E clar că decizia retragerii totale a trupelor americane din Irak a fost dictată de interese politice, nu de interesul naţional. Cred că istoria va judeca modul în care preşedintele conduce ţara cu distreţul pe care îl merită", a spus senatorul John McCain.

Irak. Foto: cia.gov.


Etichete SUAIrakJohn McCainBarack Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live