Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

Joi, 08 Aprilie 2021
Vizualizari: 124
Comentează add

Statele Unite ar putea expulza diplomați ruși, susțin surse ale Bloomberg

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Statele Unite examinează chestiunea cu privire la aplicarea de noi sancțiuni împotriva Moscovei și expulzarea unor diplomați ruşi din SUA, informează agenţia Bloomberg, citând trei surse proprii bine informate.
 
RIA Novosti transmite că, potrivit surselor Bloomberg, reprezentanţii Administrației Joe Biden au finalizat analizarea şi examinarea atacului cibernetic, comis prin intermediul SolarWinds, și ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA.
 
Sursele citate mai menționează faptul că printre posibilele măsuri restrictive, întreprinse de către SUA, ar putea fi aplicarea de noi sancţiuni și expulzarea diplomaților ruși, pe care îi consideră ''angajaţi ai servicilor de informații''.
 
Unul dintre interlocutorii agenţiei a afirmat că ''răspunsul'' dat de Washington ar putea fi format cel mai probabil din mai multe elemente, inclusiv din ''sancțiuni aplicate împotriva persoanelor apropiate președintelui rus, Vladimir Putin, și împotriva agențiilor care ar fi implicate în ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA''.
 
Departamentul de Stat al SUA a anunțat că este interesat de relații stabile cu Rusia.
 
La începutul lunii ianuarie, Agenția SUA pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură (CISA) a emis o declarație comună cu FBI și o serie de alte structuri americane. Potrivit declarației publice, cel mai probabil, în spatele atacului cibernetic de mare amploare la adresa clienților firmei de securitate informatică SolarWinds se află Rusia.
 
După cum au presupus autorităţile de la Washington, scopul acestui atac cibernetic, care a vizat inclusiv agenții guvernamentale din SUA, a fost obținerea de informații clasificate. Cu toate acestea, ulterior au apărut informaţii, potrivit cărora organizatorii şi autorii atacului nu au avut acces la informații clasificate.
 
Consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Jake Sullivan, a declarat că Administrația SUA este pregătită să utilizeze diferite instrumente în legătură cu atacul cibernetic comis. Potrivit consilierului prezidenţial pentru Securitate Naţională, Jake Sullivan, acestea ar trebui să fie ''nu doar sancțiuni''', ci vor fi utilizate instrumente ''vizibile și invizibile''.
 
Într-un interviu acordat postului de televiziune american ABC News, preşedintele american, Joe Biden, a promis că Vladimir Putin va ''plăti'' pentru presupusa ingerință în alegerile americane.
 
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că Moscova nu a fost implicată în atacurile cibernetice.
 

Etichete SolarWindsRusiaSUAsancțiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live