Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

16 Mai 2014
Vizualizari: 1274
Comentează add

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, aflat în vizită în vizită la Ierusalim, spune că, pentru Casa Albă, este important să fie aproape de Israel şi să ajute la pace.

Statele Unite, "aproape de Israel"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu (stânga) şi secretarul american al apărării, Chuck Hagel. Foto: captură youtube.com

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, aflat în vizită în vizită la Ierusalim, spune că, pentru Washington, este important să fie aproape de Israel şi să ajute la pace şi stabilitate.

Oficialul american a avut astăzi întrevederi cu preşedintele israelian, Shimon Peres, şi cu premierul Benjamin Netanyahu.

De asemenea, el s-a întâlnit, la Tel Aviv, cu ministrul Apărării, Moshe Yaalon.

Premierul Benjamin Netanyahu a discutat în biroul său de la Ierusalim cu secretarul american al apărării, Chuck Hagel, despre ameninţările la adresa ambelor ţări, pe care le reprezintă ambiţiile Iranului pentru dezvoltarea de arme nucleare.

Iranul încearcă să înşele comunitatea internaţională şi nu surprinde pe nimeni că Teheranul continuă şi programul de rachete balistice intercontinentale.

Un raport confidenţial al Naţiunilor Unite expune subterfugiile Iranului pentru a ocoli sancţiunile ca să-şi procure piese necesare reactorului de apă grea, iar alt raport confirmă că Iranul continuă programul balistic, în pofida rezoluţiilor ONU şi a negocierilor de la Viena.

Netanyahu a mai spus secretarului american al apărării că nu trebuie lăsat Iranul să dezvolte capacităţi pentru producerea armelor nucleare.

Referindu-se la procesul de pace, premierul israelian a subliniat că autoritatea palestiniană este într-un acord cu Hamas, definită organizaţie teroristă de către Statele Unite şi evident nu se poate ajunge la pace.

Netanyahu a atras atenţia asupra campaniei permanente de incitare împotriva existenţei statului poporului evreu.


Etichete IsraelTel AvivSUApaceIranTeherannuclearMoshe YaalonChuck HagelBenjamin Netanyahuconflictpaceorientarme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live