Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 666
Comentează add

Statele lumii anunță recorduri nedorite de decese și îmbolnăviri COVID-19

mira-gombos

  

Chiar dacă omenirea începe să simtă uşurarea aproprierii campaniilor de vaccinare, pandemia de coronavirus continuă să avanseze. La nivel mondial, numărul deceselor se apropie rapid de pragul de 1,5 milioane, numărul contaminărilor a depăşit 64,5 milioane şi sunt state care raportează încă recorduri nedorite de decese sau îmbolnãviri.

Reporter: Mira Gomboş - SUA, care au un registrat ieri un nou record al deceselor zilnice, sunt în continuare țara cu cele mai multe victime ale pandemiei, cu peste 270.000 de morți. Urmează Brazilia, India, Mexicul și Marea Britanie, ultima cu aproape 60.000 de pierderi de vieți omenești. Italia a adoptat un decret care înnăsprește condițiile de deplasare de sărbători, precum și organizarea petrecerilor - va fi semnat în seara aceasta și intră în vigoare de mâine.
 
În Franța, Carnavalul de la Nisa a fost anulat și amânat pentru 2022. Grecia a prelungit până pe 14 decembrie carantina națională. Ungaria a anunțat un număr record de decese zilnice de la începutul pandemiei, 182. Record de noi cazuri zilnice astăzi și în Rusia, peste 28.000. În Orientul Mijlociu, Iranul a trecut oficial de pragul de un milion de îmbolnăviri, cu aproape 50.000 de decese.
 
Marea Britanie este prima țară care a aprobat vaccinul Pfizer BioNTech, în timp ce Statele Unite și Uniunea Europeană încă mai analizează variante de vaccinuri. Japonia a anunțat că le va oferi gratuit vaccinuri celor 126 de milioane de locuitori. Italia speră că va putea vaccina, tot gratuit, populația. Apare însă o noutate: Interpolul se teme acum de posibile furturi, falsificări sau promovări ilegale de vaccinuri.
 
(PH)

Etichete covid-19deceseimbolnavirivaccininterpol(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live