Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Mai 2022
Vizualizari: 157
Comentează add

Statele Unite sprijină aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, în pofida ameninţărilor Rusiei.

Statele Unite sprijină aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

florin-lepadatu

 Foto: commons.wikimedia.org

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI  -  Statele Unite sprijină aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, în pofida ameninţărilor Rusiei că va răspunde cu măsuri tehnico-militare la o nouă extindere a Alinaţei Nord-Atlantice.

Responsabili aliaţi au amintit Moscovei că NATO este o alianţă defensivă şi că decizia unor ţări până acum neutre de a se pune la adăpost în cadrul organizaţiei a fost determinată exclusiv de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.


Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc: ”Casa Albă a salutat ieri dorința Finlandei de a adera la NATO ca și posibilitatea ca Suedia să facă un anunț similar. "Sigur că sprijinim politica ușii deschise a NATO și aspirațiile fiecărei țări de a depune cerere de aderare", a spus, în conferința de presă de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt Jen Psaki.

Jen Psaki: ”Vom sprijini cererile de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei.”

Cu privire la protestele și amenințările Rusiei în legătură cu potențialul aderării Finlandei la NATO, Jen Psaki a spus: ” L-aș cita pe președintele Finlandei. Nu aș putea răspunde mai bine comentariilor Rusiei. Voi ați cauzat asta! Uitați-vă în oglindă! NATO este o alianță defensivă, nu este o alianță ofensivă. Nu există nicio intenție agresivă din partea NATO, a Statelor Unite, din partea Finlandei sau Suediei față de Rusia. Președintele Putin a cauzat toate acestea! Să se uite în oglindă! El este cauza susținerii publice în cele două țări în ce privește aderarea la NATO. ”

Senatorii americani au promis ieri să aprobe rapid aderarea Finlandei la NATO. /.../ republican al Comitetului pentru Relații Externe al Senatului, Jim Risch, a calificat anunțul Finlandei drept "un enorm pas înainte pentru viitorul securității transatlantice".”

 

Etichete statele unite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live