Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

22 Septembrie 2010
Vizualizari: 1918
Comentează add

Mitingul organizat de CNSLR Frăţia s-a încheiat mai devreme decât fusese programat, după ce între manifestanţi şi jandarmi a avut loc o altercaţie. Protestele sindicale vor continua şi zilele următoare.

Start al protestelor sindicale

cristina-ghioca

Sindicaliştii au protestat în Piaţa Victoriei. Foto: Agerpres.

Mitingul organizat de sindicaliştii de la CNSLR Frăţia şi Sanitas s-a încheiat mai devreme decât se anunţase iniţial.

Jandarmii au anunţat că la protest au participat aproximativ 10.000 de oameni, însă reprezentanţii CNSLR Frăţia au estimat că numărul protestatarilor a depăşit 14.000, mai puţin decât numărul de 15.000 de bugetari, anunţat de liderii sindicali.

În jurul orei 10.00 protestatarii s-au adunat în Piaţa Revoluţiei.

În jurul orei 13.00, reprezentantii sindicalistilor CNSLR Frăţia şi Sanitas au fost chemaţi la negocieri cu ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Potrivit corespondentului România Actualităţi, Diana Domenico, discuţiile s-au finalizat fără nici un rezultat.

La ora 14.00  protestatarii din Piaţa Revoluţiei au plecat în marş spre Piaţa Victoriei, unde au ajuns o oră mai târziu.

În jurul orei 16.00, potrivit jandarmilor, unii manifestanţi au încercat să forţeze barajul de protecţie pentru a ajunge la Guvern şi au aruncat cu sticle de plastic şi cu ouă spre sediul Executivului.

Aceştia au fost opriţi de forţele de ordine, care s-au grupat în zona barajului de protecţie şi au intervenit cu gaze lacrimogene.

Nici o persoană nu a fost rănită.

Mitingul CNSLR Frăţia din Piaţa Victoriei s-a încheiat în jurul orei 16.30, cu două ore şi jumătate mai devreme decât fusese programat, atât în urma incidentului, cât şi din cauză că oamenii erau obosiţi.

Acţiunea de protest organizată de CNSLR Frăţia a fost începută de sindicaliştii din Sănătate, cărora li s-au alăturat apoi reprezentanţii altor domenii de activitate.

Ca urmare a protestelor, traficul în mai multe zone din Capitală a fost restricţionat sau s-a desfăşurat cu dificultate.

CNSLR Frăţia a dat startul protestelor din această toamnă

Protestele de miercuri ale CNSLR Frăţia au deschis seria acţiunilor de stradă din Capitală anunţate de confederaţiile sindicale.

După mitingul de miercuri, urmează joi, vineri şi luni protestele la Guvern ale sindicaliştilor de la "Cartel Alfa".

La manifestaţile  care vor începe la ora 11.00 şi vor dura două ore vor participa joi federaţiile din sănătate, asistenţă socială şi educaţie, vineri cele din sectorul economic, poliţie şi sectorul penitenciar, iar luni cele din administraţie şi chimie.

Săptămâna viitoare vor ieşi în stradă şi sindicaliştii Blocului Naţional Sindical.

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical au anunţat 15.000 de participanţi la marşul de protest de la Piaţa Victoriei până la Piaţa Muncii, care va avea loc în 28 septembrie, de la ora 12.00.

Protestele organizate de confederaţii în această săptămână au loc în absenţa premierului Emil Boc, care de miercuri până vineri participă la reuniunea plenară la nivel înalt a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, organizată la New York.

Sindicaliştii vor stoparea disponibilizărilor, stabilirea de programe concrete de investiţii finanţate corespunzător pentru păstrarea şi crearea a noi locuri de muncă.

Ei mai cer un salariu minim garantat în plată de 750 de lei, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare din legea salarizării unice, dar şi renunţarea la toate măsurile de austeritate impuse de guvernul Boc.


Etichete protesteCNSLR FrăţiaSanitasEmil Bocausteritatejandarmi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live