Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Decembrie 2018
Vizualizari: 1775
Comentează add

Situația pârtiilor de schi din mai multe stațiuni ale țării.

Starea pârtiilor

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Adrian Marchis.

În stațiunile montane din Valea Jiului, toate pârtiile sunt funcționale, iar stratul de zăpadă este, pe alocuri, și de un metru. În Straja se află mai bine de 3000 de turiști, iar cele nouă pârtii sunt deschise, inclusiv cea mai lungă, care ajunge până în Lupeni și măsoară aproape 10 kilometri. Toate instalațiile de transport pe cablu sunt funcționale, însă e posibil ca unele să fie oprite dacă din cauza condițiilor meteo nu vor putea fi utilizate în condiții de siguranță. Reamintim că ieri mai mulți turiști au rămas blocați aproape o oră pe telescaunul nr 4 din stațiune, după ce chiciura depusă pe cablul instalației a activat un senzor de protecție.

Și în Parâng au sosit turiștii care vor petrecere revelionul la munte, iar pârtiile au fost pregătite din timp. Accesul în stațiune se face cu două instalații de telescaun, iar drumul până în zona Rusu a fost curățat cu prioritate de autoritățile județene, pentru a permite accesul turiștilor. (Ilie Pintea)

 

În județul Suceava se schiază în condiții foarte bune pe cele trei pârtii din Vatra Dornei (Veverița, Parc și Telescaun), la Cârlibaba și pe pârtia Șoimul II din Gura Humorului. Pârtiile sunt dotate cu instalație de transport pe cablu și nocturnă. Cei care nu au echipament propriu pentru schi, pot închiria de la centrele amenajate la baza pârtiilor (15 lei pentru o oră și 50 de lei pentru o zi) iar cei care vor să învețe să schieze se pot adresa monitorilor de schi. (Mihaela Buculei)

 

Astăzi, în Poiana Brașov sunt minus două grade Celsius iar pe vârful masivului se înregistrează minus cinci grade Celsius și este ceață. Stratul de zăpadă măsoară între patru zeci și opt zeci de centimetrii cu cinci centimetrii de zăpadă pudră depusă. Funcționează telegondola Express, telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telescaunele Ruia și Lupului și teleschiurile Bradu și Stadion. Ultima cursă a instalațiilor de transport pe cablu este ora șaisprezece, iar închiderea pârtiilor se face la jumătate de oră după. Se schiază pe toate pârtiile și anume Kanzel, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar și Lupului, fără porțiunea S-ul mare. De asemenea sunt deschise si pârtiile pentru începători Bradu și Stadion. (Nucu Jalea)

 

Singura pârtie din județul Mureș, cea de la Sovata îi așteaptă pe pasionații sporturilor de iarnă cu un strat de zăpadă ce depășește 60 cm. A nins ușor în ultimele zile, ninge și la această oră, iar temperaturile sunt ideale pentru schi. Prognoza meteo a minivacanței care a început anunță la Sovata temperaturi cu puțin sub 0 grade. Pârtia are o lungime de 1.200 de m, cu două trasee, pentru începători și avansați. Este dotată cu instalație de telescaun și instalație de teleschi. Tarifele au rămas aceleași din sezonul trecut, anunță administratorii: 70 de lei abonamentul pe zi pentru adulți și 35 de lei pentru copii. Baza sportivă este deschisă zilnic între orele 9:30 și 17:00. (Marcela German)

 

Aglomeratie mare pe partiile de schi din Maramures, unde conditiile sunt excelente, cu strat consistent de zapada. Iar spatiile de cazare din hoteluri si cabane sunt ocupate de pasonatii sporturilor de iarna, in special de turisti din judetele din Transilvania. Stratul de zapada de pe partiile din Statiunea Suior, aflate la circa 15 kilometri de Baia Mare, este intre 70 si 40 de centimetri, la Cavnic, pe domeniile Roata si Icoana, zapada masoara intre 50 si 90 de centimetri. In Maramures, sunt deschise si partiile din Complexul turistic Borsa si din Pasul Prislop, din cea mai inalta trecatoare din Muntii Orientali, unde zapada naturala masoara aproape jumatate de metru. Pe partiile Suior si Cavnic, instalatiile pe cablu functioneaza si pe noctuna pana la ora 21,00. (Adrian Marchiș)


Etichete pârtii de schischistarea pârtiilor 2018

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live