Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Mai 2020
Vizualizari: 316
Comentează add

Autorităţile franceze intenţionează să prelungească starea de urgenţă sanitară până pe 24 iulie.

Starea de urgenţă sanitară, prelungită în Franţa

florin-lepadatu

Foto: Agerpres/EPA.

Restricţiile urmează să fie ridicate treptat şi în Franţa, unde epidemia este pe o pantă descendentă,

De aproape o lună însă autorităţile intenţionează să prelungească starea de urgenţă sanitară până pe 24 iulie, iar un proiect de lege în acest sens intră astăzi în dezbaterea parlamentului.

Corespodenta RRA, Daniela Coman, are detalii:"În această perioadă, persoanele care sosesc din afara teritoriului francez vor fi plasate obligatoriu în carantină sau în stare de izolare, excepţie făcând cetăţenii din ţările UE şi din Marea Britanie.

Măsurile sanitare vor fi adaptate în funcţie de situaţia epidemiei, în fiecare zonă a ţării, fiind urmărite trei criterii: apariţia de cazuri noi, presiunea pacienţilor în stare gravă pe spitale şi numărul de teste.

Din 11 mai, când începe relaxarea treptată a măsurilor restrictive, reluarea parţială a activităţii economice şi şcolare, devine obligatorie masca de protecţie în primul rând în transportul în comun, dar şi în şcoli, pentru profesori şi elevii mai mari, nu şi pentru cei din clasele mici, şi recomandată întregii populaţii, mai ales în spaţiile închise.

Guvernul şi-a propus ca după ieşirea populaţiei în izolare să aibă capacitatea de a face până la 700.000 de teste pe săptămână.

Pe lângă personalul din spitale şi medicii generalişti, vor lucra aşa-numite 'brigăzi sanitare', formate din voluntari, care vor încerca să identifice cât ai multe persoane pe care un bolnav cu COVID-19 le-ar fi putut infecta.

Deocamdată nu s-a decis dacă va fi folosită o aplicaţie pe telefonul mobil pentru urmărirea contactelor pe care le-ar fi putut avea cazurile confirmate.

Ministrul sănătăţii a avertizat însă ieri că ieşirea din izolare ar putea fi amânată dacă oamenii nu respectă şi săptămâna aceasta restricţiile şi spitalele se vor confrunta cu numeroase cazuri noi de contaminare cu coronavirus."


Etichete parisfranţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live