Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Martie 2020
Vizualizari: 595
Comentează add

Starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu noul coronavirus şi internaţi în prezent, la Cluj şi la Timişoara, este în continuare stabilă.

Starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu noul coronavirus

florin-lepadatu

 

Starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu noul coronavirus şi internaţi în prezent, la Cluj şi la Timişoara, este în continuare stabilă, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Pacienta de la Timişoara a fost supusă luni unui nou test, iar rezultatul a fost pozitiv.

Ea va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alţi pacienţi, iar teste similare îi vor fi făcute periodic, pentru a i se verifica evoluţia stării de sănătate.

În prezent, 42 de persoane se află în carantină, iar 9.012 sunt monitorizate la domiciliu.

Între timp, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a instituit o serie de reguli stricte de carantină pentru persoanele care se întorc în ţară din zonele de risc.

Are detalii reporterul RRA Adriana Turea: "Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna din Italia, Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura autoizolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile pentru cetăţenii care revin în România.

De asemenea, comitetul a stabilit două zone, una roşie şi una galbenă.

Astfel, persoanele care vin din zona roşie, vor intra în carantină timp de 14 zile, în spaţii special amenajate, iar cei care vin din zona galbenă, vor intra în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, imediat după revenirea în ţară.

Din zona roşie fac parte China continentală, cu provincia Hubei şi provincia Zhejiang, regiunea Lombardia din care fac parte zece localităţi, regiunea Veneto şi Coreea de Sud.

Din zona galbenă fac parte alte provincii sau oraşe din China continentală, decât cele menţionate pentru zona roşie, alte localităţi din regiunea Lombardia şi regiunea Veneto, regiunea Emilia-Romagna, alte judeţe şi localităţi din Coreea de Sud şi Iran."

Autorităţile au mai anunţat că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare.


Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live