Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Februarie 2021
Vizualizari: 367
Comentează add

Peste 2 săptămâni se va modifica formula de calcul a incidenţei cazurilor de COVID19. Nu vor mai fi excluse de la stabilirea ratei, focarele din spitale şi instituţii de îngrijire.

Starea de alertă a fost prelungită ptr 30 de zile cu toate restricțiile

radiojurnal

   Foto: Arhiva/ MApN

Starea de alertă a fost din nou prelungită de astăzi, în România, cu alte 30 de zile. Singura schimbare faţă de lunile anterioare este că se modifică formula de calcul a incidenţei cazurilor de COVID-19, precizează redactorul RRA Victor Gheorghe.

Victor Gheorghe: Conform hotărârii adoptate de Guvern se menţin toate măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii SARS-CoV-2, printre acestea: purtare obligatorii peste tot, restricţiile de circulaţie între orele 23:00 şi 5:00, cu excepţiile cunoscute, şi închiderea magazinelor la ora 21:00. De asemenea sunt în continuare interzise evenimentele private, iar restaurantele, teatrele şi cinematografele se vor închide la interior în zonele în care incidenţă a trece de 3 la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Noutatea ar fi că la calculul ratei de incidenţă nu mai este prevăzută excluderea focarelor din spitale şi instituţiile de îngrijire, ceea ce ar duce la creşterea numărului statistic de cazuri de COVID şi implicit ar putea avea efecte asupra impunerii de restricţii, dar, potrivit declaraţiei premierului Florin Cîţu, după şedinţa de guvern, această măsură nu va intra imediat în vigoare, ci peste două săptămâni, timp în care epidemiologii îi vor prezenta o analiză a situaţiei.
   


Etichete stare de alertăcovid-19prelungirerată infectare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live