Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Iulie 2020
Vizualizari: 352
Comentează add

Măsura a fost adoptată avându-se în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că situaţia epidemiologică nu este bună.

Stare de Alertă prelungită de Guvernul de la București până pe 15 august

radiojurnal

 

Guvernul a adoptat ieri prelungirea stării de alertă până pe 15 august, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, fapt constatat şi de preşedintele Klaus Iohannis, care, anunţând această măsură, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotrroceni,

După şedinţa extrordinară de la Palatul Victoria, Vicepremierul Raluca Turcan a subliniat că se vor păstra restricţiile acum în vigoare.


Raluca Turcan: Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare, aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate de criza coronavirus.


Premierul Ludovic Orban preciza, în deschiderea şedinţei, că din forma iniţială a proiectului de hotărâre privind prelungirea stării de alertă a fost scos din Anexa 3 textul referitor la izolare şi carantinare, care ar urma să fie reintrodus după adoptarea legii în acest sens.

Dezbaterile din Senat pe această temă s-au prelungit după miezul nopții, iar raportul Comisiei Juridice va ajunge astăzi în plen.

Senatorii jurişti au decis că persoanele care contestă juridic carantinarea sau izolarea vor fi monitorizate medical, iar decizia primei instanţe în acest sens este executorie.

De asemenea, cei asimptomatici vor fi evaluaţi în spital timp de 48 de ore, iar apoi vor merge în izolare la domiciliu sau locaţia declarată, timp de 14 zile.

Izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice, precum şi pentru cele purtătoare ale agentului înalt patogen, chiar dacă acestea nu prezintă semne şi simptome sugestive.

Măsura izolării unui minor se instituie la domiciliul aparţinătorului sau în locaţia declarată de acesta şi familia decide dacă îl internează sau nu.


Etichete stare alertă15 augustsituaţia epidemiologicăcovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live