Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

18 Ianuarie 2022
Vizualizari: 487
Comentează add

La Chişinău, autorităţile au instituit stare de alertă din cauza creşterii bruşte a numărului de infectări cu COVID-19

Stare de alertă la Chișinău

victor-pogor

Chișinău. Foto: Arhivă

La Chişinău, autorităţile au instituit stare de alertă din cauza creşterii bruşte a numărului de infectări cu COVID-19.

Tulpina Omicron se răspândeşte rapid, iar oficialitățile din sănătate prognozează că 20% din cei infectaţi vor face forme medii şi grave, având nevoie de spitalizare.

Numărul mare de îmbolnăviri din ultimele zile în Chișinău și răspândirea cu rapiditatea a tulpinii Omicron a COVID-19 au alertat autoritățile locale, care s-au declarat îngrijorate că situația ar putea degenera. Avertizarea epidemiologică "Cod roșu" va fi valabilă în municipiul Chișinău timp de trei luni.

În această perioadă, evenimentele festive vor fi interzise și este obligatorie prezentarea certificatului COVID în localuri, cluburi de fitness, săli de concerte și teatre. Autoritățile municipale au solicitat ajutorul poliției și militarilor pentru a monitoriza dacă cetățenii poartă măști în spațiile publice închise.

Reprezentanții din sănătate estimează că 20% din persoanele care se vor infecta vor face forme medii și grave și vor avea nevoie de spitalizare, astfel că începând de astăzi, s-a decis majorarea locurilor în spitale și suplimentarea stocurilor medicale.

De asemenea, medicii observă că tulpina Omicron se răspândește rapid în rândul copiilor, în situația în care doar 2% dintre aceștia au fost imunizați.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 s-a dublat în Republica Moldova față de săptămâna precedentă și numărul deceselor a crescut cu aproape 60 de procente.


Etichete republica moldovacoronaviruschisinaustare de alerta(RS)omicron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live