Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

24 Iulie 2021
Vizualizari: 605
Comentează add

Într-o scurtă declarație de presă, primarul Sectorului 1 a declarat că în următoarele două, trei, zile primăria va avea o nouă companie de salubritate.

Stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei din cauza gunoaielor

radio-romania-actualitati

 Arhivă Foto: Răzvan Stancu.

Sectorul 1 al Capitalei este în stare de alertă în următoarele 30 de zile, din cauza situației deşeurilor.

Această decizie a fost luată ieri de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, cu acordul prefectului, la solicitarea primarului de sector.


Reporter: Alex Buzică - Alin Stoica, prefectul capitalei, și-a motivat decizia prin faptul că pe străzi s-a acumulat o cantitate mare de deșeuri care este necontrolabilă, iar prestatorul serviciilor de salubritate, compania Romprest, nu face față.


Alin Stoica: Am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat. Acestea vizează trei aspecte, și anume, primul, creșterea capacității de răspuns pentru îndepărtarea riscului care există acum pe raza Sectorului 1, și anume, acumularea de deșeuri necontrolate, într-o cantitate foarte mare. De asemenea, crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni pe următoarea perioadă reapariția acestui fenomen. Şi, trei, schimbarea mentalității agenților economici și populației pentru a împiedica abandonarea de deșeuri pe raza Sectorului 1 în mod necontrolat.


Reporter: În şedinţa convocată de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, consilierii PNL nu au fost prezenţi pentru a vota rezilierea contractului cu firma Romprest şi astfel ședința a fost amânată.


Clotilde Armand: I-am chemat pe consilieri ca să împuternicească primarul Sectorului 1 să rezilieze acest constact în justiţie. Nu putem să ne batem joc de sănătatea cetăţenilor și avem nişte consilieri care în loc să se mobilizeze ei nu vin la o şedinţă deîndată.


Reporter: Ulterior, într-o scurtă declarație de presă, primarul Sectorului 1 a declarat că în următoarele două, trei, zile primăria va avea o nouă companie de salubritate.


Realizator: Din opoziție, PSD a început să strângă semnături în cadrul unei campanii pentru a o demite pe Clotilde Armand.

Vicepreședintele social-democrat, Alexandru Petrescu, spune că edilul a fost lipsit de interes față de comunitatea locală pe care o conduce, ajunsă acum la degradare.


Etichete stare de alertadeseurisectorul 1bucuresti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live