Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 19 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ina Chelan

13 August 2017
Vizualizari: 951
Comentează add

O maşină a intrat în mulţime, au avut loc ciocniri între albii naţionalişti şi contramanifestanţi, autorităţile au decretat starea de alertă

Ultimul bilanţ după violenţele din oraşul american, Charlottesville

ina-chelan

 

Up-date   2.50: "Nu este loc pentru voi aici, mergeţi acasă, ne-aţi făcut de ruşine - le-a spus guvernatorul statului american Virginia, Terry McAuliffe, la o conferinţă de presă, naţionaliştilor albi care au demonstrat violent la Charlottesville. Ofiţerul Al Thomas, de la Poliţia din Charlottesville, a informat că, pentru a face faţă violenţelor care au escaladat rapid, s-a apelat la efective suplimentare ale Poliţiei Statale, precum şi la Garda Naţională a Statului Virginia. Cel puţin 35 de persoane au necesitat îngrijiri medicale pentru rănile suferite, 14 dintre acestea au căpătat rănile în altercaţii individuale, 9 pietoni au fost răniţi în incidentul în care o maşină a intrat în mulţime, iar tot acolo o femeie în vârstă de 32 de ani care traversa strada şi-a pierdut viaţa. Şoferul a fost arestat câteva momemte mai târziu şi o anchetă pentru crimă cu premeditare a fost demarată. Ofiţerul a ţinut să precizeze că nimeni nu a fost rănit ca urmare a ciocnirilor cu forţele de ordine. CNN, preluat de RADOR Radio România,  informează că cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în violenţe. 

Up-date  1.50  :  Şoferul care a intrat ieri, cu maşina în mulţimea din Charlottesville, în statul Virginia, a fost arestat de poliţişti. Bilanţul violenţelor din oraşul american a ajuns la cel puţin 3 morţi şi 34 de răniţi, potrivit CNN.

Informaţii de ultimă oră, preluate de RADOR Radio România, arată că un elicopter al Poliţiei Statale din Virginia, s-a prăbuşit în apropierea oraşului, iar poliţia statală a confirmat decesul a două persoane  pe o reţea de socializare.

Amintim că autorităţile din statul american Virginia au decretat starea de urgenţă după ce au avut loc ciocniri între albii naţionalişti, membri ai mai multor grupări de extremă dreaptă, printre care şi Ku Klux Klan,  şi contramanifestanţi. Extrema drepată a  protestat în Charlottesville faţă de intenţiile autorităţilor de a demola o statuie a unui general confederat, în timp ce forţele de poliţie au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa şi separa protestatarii şi contrademonstranţii. 

Ştire iniţială:  Autorităţile din statul american Virginia au decretat aseară, starea de alertă în Charlottesville, după violenţele izbucnite între naţionalişti albi şi manifestanţi antirasişti.

Mai mult,  o persoană a murit şi cel puţin alte 19 au fost rănite după ce o maşină a intrat în mulţime.

Incidentele s-au declanşat la un miting privind înlaturarea unui monument în onoarea unui general din perioada razboiului civil adeptul unei ideologii favorabile sclavagismului. Într-o postare pe o reţea de socializare,  preşedintele Donald Trump le-a cerut americanilor să se rdice desupra urii şi bigotismului şi să  reducă la tăcere protestele violente precum cele din oraşul Charlottesville, din statul Virginia, notează Reuters.


Etichete CharlottesvilleVirginiaviolentealertăDonald Trumppoliţia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live