Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 24 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Târgu Mureş

13 Februarie 2017
Vizualizari: 1154
Comentează add

Între 6-12 februarie în orașul Imatra (Finlanda), a avut loc Campionatul European de orientare pe schiuri. România a participat cu trei sportivi.

Ștafeta României pe locul 9 la Campionatul European de orientare pe schiuri

radio-romania-targu-mures

Între 6-12 februarie în orașul Imatra (Finlanda), a avut loc Campionatul European de orientare pe schiuri. România a participat cu 3 sportivi.

La Campionatul European au fost trei curse individuale (sprint, medie distanță și lungă distanță) și o ștafetă. Cea mai bună clasare la individual a fost obținut de Simion Suciu sportiv al CSM ”VSK Csikszereda” Miercurea Ciuc care la proba de lungă distanță (26 km) a terminat cursa pe locul 35., Zoltán Szép sosind pe locul 42. Cursa a fost câștigată de rusul Andrey Lamov. În proba de sprint Simion Suciu a terminat pe locul 37, Zoltán Szép pe 50. Iar în proba de medie distanță Simion Suciu locul 37, Klaus Csúcs loc. 38 și Zoltán Szép 47.

La proba de ștafetă Suciu Simion a adus ștafeta României pe locul 7 în fața unor țări precum Norvegia, Lituania sau Elveția. Schimbul doi a fost Zoltán Szép care a predat ștafeta pe locul 10, iar Klaus Csúcs lupta pentru locul 8. când i s-a rupt un băț! Cu asta a pierdut timp prețios dar și așa a terminat cursa pe locul 9! Cu acest rezultat băieții au scris istorie pentru că la Campionatele Europene România încă nu s-a clasat în primii zece! (La Campionat Mondial am avut un loc 9. În 2015 dar la Europene niciodată.) România a bătut țări precum Estonia, Austria, Ucraina și Bulgaria, țări în care schi-orientare este la un nivel mult mai ridicat. Cursa a fost câștigată de Suedia, pe locul doi Rusia și pe trei Finlanda.

In acelasi timp cu campionatul European de seniori s-a organizat și campionatul mondial pentru juniori sub 20 de ani și Campionatul European sub 17 ani, unde România a obținut următoarele rezultate:
Camp. Mondial de juniori: Alexandru Biro: locul 35. La sprint, locul 41. La medie distanță. Cristian Constantin: locul 40. La sprint și medie distanță, locul 32. La lungă distanță.
Camp. European de juniori sub 17 ani: Ionuț Crișan locul 26 sprint, locul 28 lungă distanță, locul 26 medie distanță.

Ștafeta de juniori a României din păcate a fost descalificată.

(Zoltan Szep, Radio Tg.Mures).


Etichete Ștafeta RomânieiCampionatul Europeanorientare pe schiuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live