Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iunie 2018
Vizualizari: 439
Comentează add

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat în plenul Parlamentului stadiul pregătirilor pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Stadiul pregătirilor pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene

radiojurnal

Viorica Dăncilă. Foto: Agerpres.

Stadiul pregătirilor pentru preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE în ianuarie 2019 şi principalele teme pe care le va urmări ţara noastră în acest context au fost prezentate ieri, în Parlament, de premierul Viorica Dăncilă.

Şefa guvernului a făcut apel la unitate pentru ca acest mandat să fie un succes. Viorica Dăncilă a afirmat că agenda de lucru vizează asigurarea unei dezvoltări durabile şi echitabile pentru ţările membre prin intermediul unui nivel crescut de coeziune, inovare şi digitalizare şi s-a referit şi la necesitatea asigurării securităţii frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Viorica Dăncilă: Implementarea mecanismului de evaluare Schengen, a sistemelor informatice dezvoltate la nivelul Uniunii Europene şi interoperabilitatea acestora vor fi subiecte deosebit de importante pe agenda noastră. Vom încerca să explorăm noi modalităţi de abordare a acestei teme, de aceea, subiectul gestionării într-o manieră coerentă şi unitară a fluxurilor migratorii va rămâne unul important.


Etichete stadiul pregătirilorPreşedinţia Consiliului Uniunii Europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live