Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

13 Mai 2021
Vizualizari: 390
Comentează add

Stadiul de realizare a Planului Național Integrat de Energie şi Schimbări Climatice.

Stadiul Planului Național Integrat de Energie şi Schimbări Climatice

iulian-olescu

foto: FIS World Cup Alpine Skiing / Facebook

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, a declarat la o dezbatere dedicată impactului Pactului Ecologic European, că Romania îşi va îndeplini ţintele asumate până în 2030, având în vedere proiectele de producţie de energie din surse regenerabile, aflate în diferite stadii.

El a făcut referire şi la stadiul strategiei energetice naţionale.   

Dan Drăgan: Strategia deja are evaluarea de mediu. Ea se află în evaluarea interinstituțională şi sperăm ca în perioada imediat următoare să fie aprobată. Strategia și Planul Național Integrat s-au bazat pe modelarea la nivelul anului 2017-2018. La Planul Național Integrat de Energie şi Schimbări Climatice cu siguranță va exista o evaluare a acestui plan în anul 2023. Ştim necesarul, am observat, am văzut interesul foarte important din piață. La sfârșitul anului trecut, în noiembrie, am făcut un screening al proiectelor, al intențiilor existente în piață și am văzut destul de multe intenții și proiecte care suntem convinși că se vor realiza în această decadă.

Dan Drăgan a adăugat că în decurs de câteva luni va fi pus în dezbatere publică şi primul ghid aferent Fondului de modernizare realizat în concordanţă cu prevederile Planului Naţional de Energie şi Schimbări Climatice.

El a mai precizat că trebuie să fie stabilit foarte clar dacă Romînia se va putea baza pe partenerii din regiune pentru a depăşi momente mai critice de furnizare şi de consum. 


Etichete (ii)planschimbariclimatice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live