Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

29 Decembrie 2018
Vizualizari: 1267
Comentează add

Actele de huliganism înregistrate în ultima perioadă în tribunele sau în apropierea stadioanelor de fotbal au determinat autorităţile din Italia să ia măsuri radicale.

Stadionul lui Inter, închis pentru suporteri după atacurile rasiste recente

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Inter Milan's Joao Mario, right, is fouled by Napoli's Kalidou Koulibaly during a Serie A soccer match between Inter Milan and Napoli, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, Dec. 26, 2018. (AP Photo/Luca Bruno/Agerpres)

După decesul unui suporter şi scandările rasiste adresate unui fotbalist miercuri, la Milano, Federaţia Italiană de Fotbal a decis ca Inter să joace fără spectatori următoarele două meciuri de pe teren propriu, o sancţiune mai rapidă şi mai severă decât de obicei, în vreme ce premierul italian, Giuseppe Conte, a declarat că ar recurge chiar la pedepse şi la o întrerupere a campionatului în vederea unei reflecţii rodnice pentru cei care participă.

Nu se poate să mori mergând la un meci de fotbal, a comentat ministrul italian de interne, Matteo Salvini, care consideră că închiderea stadioanelor condamnă fanii adevăraţi care trebuie diferenţiaţi de delincvenţi şi propune ca meciurile de risc înalt să nu aibă loc seara, pentru ca delincvenţii să poată fi depistaţi mai uşor la lumina zilei şi prin intervenţia elicopterelor.

Ministrul a mai anunţat deja că a convocat o reuniune la începutul anului viitor cu conducătorii cluburilor din seria A şi şefii grupărilor de suporteri.


Etichete fotbalviolențăinternapoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live