Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

26 Martie 2014
Vizualizari: 1604
Comentează add

Şeful Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a precizat că instituţia şi-a intensificat activitatea de contraspionaj, în contextul evenimentelor din regiune.

SRI "şi-a intensificat activitatea de contraspionaj"

daniela-vasilescu

Directorul SRI, George Maior. Foto arhivă.

Este posibil ca România să fie unul din beneficiarii repoziţionării resurselor militare ale Alianţei Nord-Atlantice, ceea ce o va face şi mai atractivă pentru activităţi de spionaj, a anunţat preşedintele Traian Băsescu la bilanţul SRI.

Şeful Serviciului Român de Informaţii a precizat că instituţia şi-a intensificat activitatea de contraspionaj, în contextul evenimentelor din regiune, şi a subliniat că starea de securitate naţională a României a fost bună în acest an, iar interesele strategice ale statului au fost bine prezervate.

Serviciul Român de Informaţii a transmis anul trecut instituţiilor abilitate peste 9.000 de informări, care au vizat diverse paliere ale securităţii naţionale, a spus George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii.

"Mă refer la corupţia în adminsitraţie şi justiţie, o vulnerabilitate care încă afectează serios buna funcţionare a statului şi care va rămâne, desigur, o constantă în activitatea noastră, informări legate de evaziunea fiscală, un flagel negativ, care poate prejudicia bugetul de stat, cu efecte directe asupra condiţiei sociale şi economice a cetăţeanului", spune George Maior.

Serviciu "depolitizat"

Prezent la eveniment, preşedintele Traian Băsescu a declarat că România are un serviciu de informaţii performant, care şi-a atins toate obiectivele datorită depolitizării.

"Este un serviciu care nu a mai "beneficiat" de influenţa partidelor. Mai mult decât atât, Serviciul s-a extras, prin reprezentanţii lui, din aşa-numita protipendadă locală.

"Asta a făcut posibilă activitatea bună a Serviciului Român de Informaţii în combaterea corupţiei. Îl văd acum ca pe un club cu oameni serioşi, cu principii şi cu dorinţa de a-şi servi ţara", spune Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că este posibil ca România să fie unul dintre beneficiarii repoziţionării resurselor militare ale NATO, urmare a evoluţiilor din regiune, ceea ce va face România mult mai atractivă pentru spionaj.

Din acest motiv, a mai spus Traian Băsescu, trebuie consolidate componentele de contraspionaj.


Etichete SRIbilanţTraian BăsescuGeorge Maiorspionaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live