Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ramona Alexandrescu

22 Martie 2016
Vizualizari: 941
Comentează add

SRI anunță că a luat toate măsurile necesare la nivel național pentru menținerea climatului de siguranță a cetățenilor români.

SRI condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei

ramona-alexandrescu

Directorul SRI, Eduard Hellvig. Foto: SRI

Serviciul Român de Informații condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei.

Eduard Hellvig, directorul SRI a spus, ca ”suntem alături de poporul belgian și vom continua să oferim sprijin partenerilor noștri instituționali în lupta pe care o ducem împreună împotriva terorismului”.

Eduard Hellvig a mai spus ca ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. ”Astăzi vorbim de un terorism global. Țintele teroriștilor nu mai sunt doar statele, ca entități compacte, ci direct cetățenii, ca entități individuale”.

”Din aceste considerente, nu văd exagerate anumite măsuri de prevenire a oricăror acțiuni de natură teroristă care ar putea pune în pericol securitatea națională. Scopul principal al activității noastre este prevenirea acestor amenințări teroriste. Principalele noastre arme sunt informația și legea. Atunci când viața unui singur cetățean este pusă în pericol, acționăm cu fermitate, folosind instrumentele legale și mijloacele prevăzute de lege”, a afirmat directorul SRI.

În România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul "Albastru-precaut".

Acest nivel înseamnă că, până în prezent, nu există informații care să ducă la o legătură directă între evenimentele de la Bruxelles și riscuri la adresa securității naționale.

Cu toate acestea, SRI anunță că a luat toate măsurile necesare la nivel național pentru menținerea climatului de siguranță a cetățenilor români.

”Suntem alături de familiile celor care și-au pierdut viața în urma acestor atacuri criminale și colaborăm, alături de partenerii din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, cu instituțiile similare din spațiul euroatlantic pentru siguranța noastră, a tuturor”, a mai spus Eduard Hellvig, directorul SRI.
 


Etichete SRI condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgieiatacurile de la bruxellesEduard Hellvigdirectorul SRI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live