Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Octombrie 2018
Vizualizari: 467
Comentează add

Reprezentanţii SRI au depus o o sesizare în legătură cu încălcarea articolului din Codul penal care se referă la divulgarea informaţiilor secrete de stat.

SRI a sesizat DIICOT în legătură cu publicarea unui document de D. Vâlcov

radiojurnal

  Darius Vâlcov. Arhivă Foto: gov.ro.

Serviciul Român de Informaţii a sesizat, potrivit unor surse judiciare, DIICOT în legătură cu publicarea de către Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a unui protocol de colaborare între SRI şi Parchetul General.

Reprezentanţii SRI au depus o o sesizare în legătură cu încălcarea articolului din Codul penal care se referă la divulgarea informaţiilor secrete de stat. În acest caz a fost deschis un dosar penal in rem.

Pe 24 august, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal în legătură cu publicarea de către Vâlcov a acelui protocol, fiind începută urmărirea penală in rem pentru neglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat.

Dosarul a fost deschis după ce Darius Vâlcov a postat pe pagina sa de Facebook un protocol de colaborare între SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitor la "cooperarea pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin", încheiat în decembrie 2016.


Etichete Serviciul Român de InformaţiiSRIDIICOTDarius VâlcovViorica Dăncilă,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live