Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 20 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Iunie 2018
Vizualizari: 400
Comentează add

Protocolul de cooperare între SRI, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost publicat, astăzi, pe site-ul SRI.

SRI a publicat protocolul cu Parchetul General şi Înalta Curte

radiojurnal

Foto: sri.ro.

Protocolul de cooperare între SRI, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost publicat, astăzi, pe site-ul SRI.

Potrivit instituţiei, s-a avut în vedere că documentul nu mai conţine niciun fel de date sau informaţii care să pună în pericol securitatea naţională a României, aşa cum este definită în prezent de legislaţia în vigoare şi de recentele hotărâri în materie ale Curţii Constituţionale.

Protocolul arată că aceste trei instituţii se obligau să îşi coreleze activităţile privind culegerea de informaţii, dar şi să schimbe date şi documente.

SRI precizează că semnarea protocolului a fost făcută în urma emiterii unei solicitări cu caracter obligatoriu din partea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.

Prin această solicitare li se impunea celor două instituţii - SRI şi Parchetul Instanţei Supreme - încheierea unui acord reciproc de securitate, precum şi dobândirea, de către Parchet a unui certificat de acreditare de securitate.


Etichete SRIParchetul GeneralÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţieprotocol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live