Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

24 Martie 2015
Vizualizari: 1202
Comentează add

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a raportat 8000 de informări şi analize ale specialiştilor SRI în anul 2014 şi o creştere a activităţii în domeniul combaterii corupţiei.

SRI "a contribuit semnificativ la lupta împotriva corupţiei"

oana-bala

  Directorul SRI, Eduard Hellvig. Foto: wikipedia.org.

SRI a contribuit semnificativ în anul 2014 la lupta împotriva corupţiei şi la întărirea securităţii naţionale, a apreciat astăzi preşedintele Klaus Iohannis, la prezentarea bilanţului activităţii instituţiei în anul trecut.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a raportat 8000 de informări şi analize ale specialiştilor SRI în anul 2014 şi o creştere a activităţii în domeniul combaterii corupţiei.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a arătat că în anul 2014 SRI a furnizat peste 3300 de informări către organele judiciare, cu 12 % mai mult decât în anul 2013.

De asemenea, a acordat o atenţie deosebită combaterii crimei organizate, colaborări bune cu MAI şi cu Parchetele.

Eduard Hellvig a subliniat că o prioritate pentru acest an o reprezintă consolidarea performanţelor SRI, care va acţiona pentru contracararea riscurilor la adresa securităţii naţionale.

Prezent la bilanţ, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că în anul 2014 România a fost lipsită de surprize de ordin strategic şi a reprezentat un reper de stabilitate în regiune datorită activităţii depuse de SRI.

Şeful statului a menţionat că SRI a contribuit semnificativ la lupta împotriva corupţiei şi la consolidarea securităţii naţionale, acestea fiind şi direcţiile definitorii ale SRI pentru anul în curs.

El a adăugat că principiul care trebuie să definească abordarea în domeniul securităţii este cel al cooperării printr-o bună comunicare şi relaţionare cu societatea.


Etichete SRIlupta împotriva corupţieidirectorul SRIEduard HellvigpreşedinteKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live