Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

24 Octombrie 2021
Vizualizari: 235
Comentează add

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a avut noi consultări pentru asigurarea susținerii parlamentare.

Sprijinul PSD, „cel mult până la 1 februarie”

catalin-purcaru

Nicolae Ciucă. Foto: Arhivă.

Realizator: Ciprian Sasu - PNL și UDMR au continuat să lucreze la programul de guvernare al Cabinetului Ciucă, iar premierul desemnat a avut noi consultări pentru asigurarea susținerii parlamentare. Nicolae Ciucă a discutat ieri cu reprezentanții minorităților naționale, dar și cu liderul social-democrat, Marcel Ciolacu. PSD condiționează sprijinul temporar acordat noului guvern de 10 măsuri urgente pe care le propune pentru ieșirea din criza sanitară și economică.

Reporter: Cătălin Purcaru - Președintele PNL, Florin Cîțu, spunea că documentul va conține măsuri pentru gestionarea crizei sanitare și a creșterii prețului la energie, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, a dat asigurări că va fi continuată colaborarea cu liberalii. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, este deschis discuțiilor cu PSD și USR în încercarea de a construi o majoritate parlamentară și așteaptă finalizarea programului și echipei de guvernare pentru a le prezenta liderilor celor două partide. O discuție telefonică a avut loc cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, care dorește soluții concrete pentru gestionarea situației pandemice și a crizei energetice, iar programul de guvernare să conțină inclusiv măsurile urgente propuse de PSD. 

Marcel Ciolacu: Noi vorbim totuşi de un armistiţiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie. În cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp, cel mult până la 1 februarie.

Reporter: Decizia dacă PSD va susține sau nu executivul propus de către Nicolae Ciucă va fi luată în forul statutar, după întâlnirea cu premierul desemnat. 
USR nu se arateă dispusă să voteze un guvern minoritar din care nu face parte. Liderul Dacian Cioloș a cerut PNL și PSD să propună rapid un program și o echipă de guvernare cu care să vină în parlament.


Etichete (ii)pnludmrpsdciucaciolacu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live