Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 15 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

2 Iunie 2015
Vizualizari: 478
Comentează add

Politica Uniunii Europene de a stimula obţinerea de produse agricole curate, fără chimicale, s-a materializat în acordarea de facilităţi fermierilor care o practică.

Sprijinirea agriculturii ecologice din ferme Sprijinirea agriculturii ecologice din ferme - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Agricultura ecologică este de mare interes în ultimii ani.

Politica Uniunii Europene de a stimula obţinerea de produse agricole curate, fără chimicale, s-a materializat în acordarea de facilităţi fermierilor care o practică.

Domnul Nicolae Popa, director general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, ne va prezenta condiţiile de obţinere a banilor.

Nicolae Popa: Programul 2014-2020 este un program care dorim să reprezinte un punct de plecare pentru agricultura ecologică. Trebuie să ne gândim cum îl stimulăm, cum îl sprijinim, în aşa fel încât cei care doresc să facă acest lucru să aibă toate mijloacele şi pârghiile la îndemână să poată să ducă la bun sfârşit un asemenea proiect.

Audio: Europa verde. (Euranet Plus)

Reporter: Ce s-a urmărit prin promovarea acestui tip de agricultură?

Nicolae Popa: Ea promovează practici agricole extensive, furnizând bunuri publice de mediu, răspunzând cererii societăţii pentru utilizarea practicilor agricole prietenoase cu mediul, dar şi cererii crescute a consumatorilor pentru produsele ecologice. Noi ne bazăm pe aceşti mici fermieri, mici şi mijlocii, care vor trece masiv la aplicarea şi la tranpunerea în practică a prevederilor agriculturii ecologice.

Reporter: Care sectoare agricole vor beneficia de bani?

Nicolae Popa: În primul rând avem măsura 11.1, sprijin pentru conversia la practicile şi metodele de agricultură ecologică şi avem submăsura 11.2, sprijin pentru menținerea practicilor şi metodelor din agricultura ecologică. Tot acest sprijin care vine din partea Uniunii Europene este prevăzut în regulamentele europene, ţinem cont şi de legislaţia naţională care vine în completarea legislaţiei europene pentru absorbția sumelor destinate pentru această agricultură ecologică.


Etichete Comisia EuropeanaUEEuranet PlusSprijinirea agriculturii ecologice din fermeNicolae Popadirector general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live