Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri europarlamentare 2019. Mesaje ejectorale Luni, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 387
Comentează add

Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi o Hotărâre prin care se alocă 17,85 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară.

Sprijin pentru zonele dezavantajate din Deltă şi Munţii Apuseni

radu-dobritoiu

Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi o Hotărâre prin care se alocă 17,85 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018 ale unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara şi Tulcea.

Această măsură este necesară întrucât localităţile din Delta Dunării şi din Munţii Apuseni sunt dezavantajate, din cauza suprafeţelor mari de teren şi a numărului redus de locuitori. Aceştia beneficiază de reducerea cu 50% a impozitelor şi taxelor locale, precum şi a tarifelor pentru energia electrică, energia termică şi de apă potabilă din reţeaua publică, sumele pentru subvenţionarea tarifelor de apă potabilă şi energie termică fiind suportate din veniturile proprii ale judeţelor respective.

Acordarea acestor facilităţi are un impact social pozitiv pentru populaţie, dar afectează negativ nivelul veniturilor proprii ale unităţilor administrativ-teritoriale, deoarece pentru diferenţa neîncasată nu există mecanisme de echilibrare/alocare de sume de la bugetul de stat în vederea compensării reducerilor şi a subvenţiilor acordate, informează Agerpres.

Astfel, aceste unităţi administrativ-teritoriale sunt dublu afectate, atât prin încasarea unor impozite şi taxe locale reduse, cât şi prin aplicarea formulelor de repartizare aprobate prin lege, fiind, din punct de vedere bugetar, în imposibilitatea de a asigura funcţionarea aparatului de specialitate şi a serviciilor publice din subordine.
 


Etichete Fondul de Rezerva al Guvernuluifonduri zone dezavantajate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live