Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

19 Decembrie 2016
Vizualizari: 873
Comentează add

Final plin de an în principalele discipline sportive de iarnă.

Sporturile de iarnă domină actualitatea sportivă a sfârșitului de an

alex-tentu

Foto: facebook.com/Berkutschi.Skijumping.

Final plin de an în principalele discipline sportive de iarnă.

Săritorii cu skiurile au dat ultima reprezentație înaintea debutului Turneului celor patru trambuline. Ca și anul trecut, un membru al familiei Prevc domină Cupa Mondială. Domen, fratele de doar 17 ani al lui Petr, campionul din sezonul anterior, demonstrează că școala slovenă se află pe drumul cel bun.

Cele două etape ale sfârșitului de săptămână s-au disputat în Elveția, la Engelberg, pe trambulina Gross-Titlis-Schanze, cu punctul de construcție aflat la 137 de metri.

Austriacul Michael Hayboeck s-a impus sâmbătă, cu sărituri care au măsurat 138, respectiv 134 de metri. Poziția secundă a fost ocupată de Domen Prevc, în timp ce locul al treilea i-a revenit veteranului austriac Andreas Kofler.

Ieri, liderul mondial, Domen Prevc n-a avut adversar, reușind chiar să stabilească un nou record al trambulinei, cu o săritură de 144 de metri. În a doua încercare, slovenul s-a oprit cu doi metri și jumătate mai devreme, însă nu a avut nicio problemă în a se impune. Podiumul zilei a fost completat de polonezul Kamil Stoch și de austriacul Stefan Kraft.

Următoarea întâlnire cu săriturile cu schiurile va fi specială, deoarece debutează a 65-a ediție a Turneului celor patru trambuline. Lupta pentru câștigarea vulturului de aur începe pe 29 decembrie, când sunt programate calificările etapei de la Oberstdorf, Germania, de pe trambulina Schattenbergschanze.

Trecem la ski alpin, unde au fost programate patru etape, două masculine, în Italia, și două feminine, în Franța. Sâmbătă, coborârea băieților de la Val Gardena a fost câștigată de austriacul Max Franz, în timp ce coborârea fetelor de la Val dIsere a fost adjudecată de slovena Ilka Stuhec.

Nicio surpriză duminică, în slalomul uriaș masculin de la Alta Badia, adjudecat de liderul mondial, austriacul Marcel Hirscher, în timp ce Lara Gut din Elveția s-a impus în Super G-ul de la Val dIsere.

Etapele de ski alpin continuă și săptămâna aceasta. Mâine, fetele au programat slalomul uriaș de la Courchevel, Franța, în timp ce băieții rămân în Italia, pentru slalomul de la Madonna di Campiglio.

Weekend-ul Cupei Mondiale de ski fond s-a desfășurat în totalitate în localitatea franceză La Clusaz. Sâmbătă au fost programate etapele individuale, dominate de norvegieni. Finn Haagen Krogh s-a impus în cursa de 15 kilometri stilul liber, în timp ce în întrecerea similară a fetelor, întinsă pe lungimea a zece kilomteri, câștig de cauză a avut liderul mondial Heidi Weng. Norvegia s-a impus și duminică în cele două ștafete de  4x7.5 kilometri băieți și 4x5 kilometri fete.

Fondiștii nu își încheie anul aici, ci pe 31 decembrie, în Elveția, la Val Mustair, când sunt programate patru etape, două masculine și două feminine.

Pentru biatlonișiti însă etapa cehească de la Nove Mesto a fost ultima reprezentație a anului. Multiplul campion mondial, francezul Martin Fourcade, a ajuns la cea de-a șaptea etapă câștigată din opt disputate, după succesele obținute în urmărirea de 12 kilometri și jumătate și din cursa de 15 kilometri cu start în bloc.

Franța a dat câștigătoarea și în etapa de sâmbătă a feteleor, acolo unde în etapa de zece kilometri urmărire s-a impus Anais Chevalier. În fine, ieri, câștig de cauză în proba de 12.5 kilometri cu start în bloc a avut Gabriela Koukalova din Cehia.


Etichete Sporturi de iarnăSărituri cu schiurileSkiBiatlon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live