Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

17 Septembrie 2017
Vizualizari: 1481
Comentează add

El devine, astfel, primul om care a străbătut fluviul, de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, fără obiecte ajutătoare.

Sportivul român Avram Iancu a terminat cursa de înot pe Dunăre

irinel-calin-tulcea

Avram Iancu: Sesiune de antrenament înainte de plecare. Foto: Arhiva / I. Pintea.

Sportivul român Avram Iancu a terminat, ieri la Sulina, cursa de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre.

El devine, astfel, primul om care a străbătut fluviul, de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, fără obiecte ajutătoare.

De profesie bibliotecar, Avram Iancu şi-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul ''Pilotul de pe Dunăre'', al lui Jules Verne, şi spune că a dorit să-i încurajeze pe tineri să citească.

Avram Iancu şi-a încheiat la Sulina aventura sa de-a lungul Dunării, de la izvoare şi până la vărsare, după ce în ultimile trei luni a parcurs aproape 3.000 de kilometri înot fără costum de protecţie. Din cele trei luni, în ultima a traversat România, de la un capăt la altul, iar în ultima zi a avut parte de paradisul numit Delta Dunării.

Avram Iancu: Avem o ţară minunată, foarte mare, atât de mare încât, iată, eu locuind la Petroşani, nu am avut şansa să vizitez până acum Delta Dunării, a trebuit să înot un fluviu ca să ajung în Deltă. Mă bucur că descopăr aceste ţinuturi de vis, unice în lume, această Deltă minunată şi, în acelaşi timp, vreau să o evidenţiem la nivel mondial, pentru că, iată, Dumnezeu ne-a dăruit-o nouă.

Bibliotecarul din Petroşani, pasionat de înot şi de sporturi extreme, a fost primit ca un adevărat erou naţional, pe faleza din Sulina, la mila zero a Dunării, fiind felicitat, printre alţii, şi de Ivan Patzaichin, un om al Deltei, dar şi al Dunării.


Etichete Sportivul român Avram Iancucursa de înot pe Dunăre

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live