Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Țențu

20 Februarie 2017
Vizualizari: 2513
Comentează add

Sportivii români au obţinut două medalii de bronz la competiţiile internaţionale, dar şi clasări în faţa ţărilor cu renume în sporturile de iarnă.

Sportivii români de la bob şi sanie, pe podiumurile internaţionale

alex-tentu

Sportivii români au obţinut două medalii de bronz la competiţiile internaţionale, dar şi clasări în faţa ţărilor cu renume în sporturile de iarnă.
   
Cel mai important rezultat este locul III, obţinut la proba pe echipe, în cadrul Campionatului Mondial de Bob, de către sportivele Maria Constantin şi Andreea Grecu, la Königssee, Germania.

Fetele au fost medaliate cu bronz alături de concurenții germani la skeleton Alexander Gassner şi Anna Fernstädt, dar şi de echipajul de bob masculin pilotat de Richard Oelsner.
Echipa internaţională formată din românce şi din cei patru nemţi a urcat pe podium devansând ţări cu renume, precum Rusia, Canada, America şi Austria. La start, în total, au fost prezente 12 echipe.
   
În cadrul Campionatului Mondial, Maria Constantin şi Andreea Grecu au ocupat şi locul 11 în proba de bob două persoane feminin, iar în urmă cu două săptămâni s-au clasat pe locul patru la Campionatele Mondiale de Tineret de la Winterberg, competiţie desfăşurată în acelaşi timp cu etapa de Cupa Europei, acolo unde Andreea Grecu, de data aceasta pilot, a obţinut medalia de bronz în echipă cu Erika Halai.

Tot la Königssee, pilotul de bob Mihai Tentea a fost premiat cu “Rookie Trophy” (Trofeul Începătorilor) pentru participarea la primul concurs dedicat seniorilor. Trofeul a fost înfiinţat în anul 1931, iar pe el sunt gravate nume mari ale bobului, printe care şi românii Dragoş Panaitescu şi Ion Panţuru, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice. În urmă cu două săptămâni, Mihai Tentea a mai obţinut medalia de bronz la proba de bob 4 persoane la Campionatele Mondiale U23 de la Winterberg.

Succes și pentru echipa juniorilor tricolori, care a terminat Cupa Mondială pe locul trei în clasamentul general, după şase etape. Sportivii Camen Manolescu, Andrei Turea, Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun au urcat pe podium, după echipele din Rusia şi Germania, la start fiind în total 15 naţiuni.

Clasamentul general a fost realizat după desfăşurarea ultimei etape a Cupei Mondiale de la Winterberg. Tot la această etapă, echipajul de dublu, format din Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun, s-a clasat pe locul cinci, terminând cele şase etape ale Cupei Mondiale pe locul șase.


Etichete sportivi romanibobmedaliisporturi de iarnaMaria ConstantinAndreea GrecuKönigsseeGermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live