Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

16 Iulie 2012
Vizualizari: 1673
Comentează add

Firma care trebuia să asigure paza la Jocurile Olimpice de la Londra a anunţat că nu a reuşit până în prezent să recruteze cei zece mii de agenţi de care avea nevoie.

Sportivii încep să sosească la Londra

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Exerciţiu de securitate. Foto: Reuters.

Mii de sportivi şi oficialităţi din întreaga lume sunt aşteptaţi să sosească de luni la Londra pentru a lua parte la Jocurile Olimpice, care încep pe 27 iulie.

Autorităţile britanice se confruntă însă cu probleme legate de securitate.

Firma care trebuia să asigure paza a anunţat că nu a reuşit să recruteze cei zece mii de agenţi de care avea nevoie, în prezent fiind derulat un proces de recrutare a peste trei mii de soldaţi.

Sportivii care sosesc pe Aeroportul Heathrow vor avea parte de ceremonii speciale, în timpul cărora vor fi intonate imnurile naţionale, iar drapelele statelor din care provin vor fi arborate de soldaţi ai armatei britanice.

În plus, membrii Teatrului Naţional al Tinerilor au pregătit o serie de spectacole de dans şi muzică ce vor fi puse în scenă la sosirea fiecărei delegaţii.

Reprezentanţii aeroportului se aşteaptă ca peste 120 de mii de persoane să aterizeze luni la Londra, cu zece mii mai mult decât în mod normal.

Ei dau însă asigurări că nu vor exista întârzieri şi că toate birourile vamale vor fi deschise pentru a fi evitate probleme similare cu cele din urmă cu câteva luni, când mii de persoane au trebuit să aştepte ore întregi pentru a putea intra în ţară.

Sportivii şi oficialităţile vor beneficia de un terminal special, ei urmând să beneficieze şi de acces rapid în Parcul Olimpic, datorită benzilor rutiere special create de-a lungul oraşului.

Şoferii londonezi s-au plâns că această măsură ar putea cauza blocaje în trafic, însă autorităţile au anunţat că sunt pregătite să renunţe la benzile speciale în cazul în care aglomeraţia este mult prea mare.

O altă problemă cu care se confruntă organizatorii este una care ţine de securitate.

Firma care trebuia să furnizeze zece mii de agenţi pe durata întrecerilor a anunţat că nu a reuşit să recruteze suficient personal, organizatorii fiind nevoiţi să apeleze la serviciile armatei pentru a acoperi deficitul.

Directorul firmei G4S urmează să apară mâine în faţa unei comisii parlamentare pentru a da explicaţii.

În paralel, opoziţia laburistă i-a cerut insistent ministrului de interne, Theresa May, să vină astăzi în parlament pentru a răspunde întrebărilor pe această temă.


Etichete Olimpiada Din 2012Jocurile OlimpiceLondrapazăsecuritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live