Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 178
Comentează add

Pacienţii vor trebui să meargă acum pentru internare la spitalele din jur, la Deva, Orăştie, Haţeg sau Simeria.

Spitalul Municipal Hunedoara devine spital Covid

ilie-pintea

Decizia Ministerului Sănătății de a transforma Spitalul Municipal  'dr. Alexandru Simionescu' din Hunedoara într-o unitate medicală ce va trata doar bolnavii de COVID-19 este una 'nefericită şi nepotrivită', consideră conducerea spitalului, deoarece privează persoanele din cele mai populat oraş al judeţului şi cu un număr mare de pensionari de internările în spital pentru diverse alte afecţiuni.


Astfel, pacienţii vor trebui să meargă acum pentru internare la spitalele din jur, la  Deva, Orăştie, Haţeg sau Simeria, lucru considerat inoportun de  managerul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae.
El a mai spus că de la primele semnale că spitalul s-ar putea transforma în unitate COVID-19 a transmis factorilor responsabili, împreună cu primarul municipiului, Dan Bobouţanu, faptul că va fi o decizie 'greşită', deoarece unitatea medicală se ocupă de populaţia din cel mai mare oraş al judeţului Hunedoara.Potrivit directorului spitalului,  organizarea unității ar fi trebuit menţinută aşa cum a fost până acum, cu o zonă dedicată pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi cu o alta rezervată bolnavilor suferinzi de alte afecţiuni. În ceea ce priveşte bolnavii non-COVID-19 internaţi acum în spital, aceştia vor fi externaţi natural într-un termen de şapte zile, agreat cu Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.


După decizia transformării unității în spital Covid, se va putea extinde capacitatea până la 250 de pacienţi internaţi, pentru că trebuie ţinut cont de reţelele care trebuie să alimenteze cu oxigen  zona unde o să fie pacienţii COVID.În prezent, în Spitalul Municipal Hunedoara sunt trataţi 85 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.


Etichete (ii)spitalcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live