Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Noiembrie 2020
Vizualizari: 159
Comentează add

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a precizat însă că lista deficienţelor este mult mai mare şi că vor fi alocate fonduri pentru ca acestea să fie remediate.

Spitalul modular din judeţul Iaşi "este nefuncţional"

radiojurnal

Foto: Gabriel Sava.

Spitalul modular de la Leţcani în judeţul Iaşi, achiziţionat în primăvară de autorităţile judeţene şi inaugurat cu mare întârziere la începutul acestei luni, nu funcţionează nici acum aşa cum ar trebui.

Spitalul a dat în funcţiune, de mai puţin de o săptămână, doar câteva paturi de ATI din cele 48 care ar putea fi folosite pentru pacienţii COVID în stre gravă şi asta pentru că sunt probleme la staţia de oxigen şi a fost nevoie de suplimentarea echipamentelor.

Au aparut însă şi alte nereguli, după cum a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de boli infecţioase Iaşi în subordinea căruia este unitatea modulară.


Carmen Dorobăţ: Ţevile care asigură aprovizionarea cu apă, de exemplu, nu ar rezista la temperaturi sub minus şapte grade. Partea de canalizare în ceea ce priveşte ferirea de îngheţ va avea probleme, iar apratele care asigură încălzirea nu vor funcţiona, ne-au spus experţii, evident, la sub minus şapte grade.


Realizator: Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a precizat însă că lista deficienţelor este mult mai mare şi că vor fi alocate fonduri pentru ca acestea să fie remediate.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că va trimite la Iaşi experţi pentru o evaluare completă a unităţii modulare care a costat peste 10 milioane de euro - a transmis corespondentul RRA Cristina Vartolomei.

(RS)


Etichete iasispital modular(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live