Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

15 Februarie 2019
Vizualizari: 904
Comentează add

Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din capitală a fost închisă. Mai mulţi pacienţi au fost contaminaţi cu o bacterie periculoasă.

Spitalul "Marius Nasta"-Bacterie periculoasă la secția de terapie intensivă

marilena-francu

Spitalul "Marius Nasta" din București. Arhivă Foto: Agerpres.

Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din capitală a fost închisă, după ce mai mulţi pacienţi au fost contaminaţi cu o bacterie periculoasă.

Două persoane - un bărbat şi o femeie - au decedat săptămâna aceasta, în urma infectării. Redactorul RRA, Marilena Frâncu, ne spune ce decizii a luat conducerea unităţii.

Cele două persoane decedate aveau şi alte boli asociate - a explicat pentru postul nostru de radio managerul institutului doctor Beatrice Mahler.


Beatrice Mahler: Sunt două persoane care aveau afecţiuni respiratorie extrem de severe, care au necesitat asistenţă terapie intensivă şi pe lângă problemele respitatorii aveau comorbidităţi cardiace, hipertensiune, probleme care, într-adevăr pun mari probleme de asistenţă şi a evoluţiei unei bronhopneumonii severe. A fost confirmată prezenţa bacteriei, dar vreau să menţionez că pentru a stabili dacă există o legătură între cazurile care au decedat, o legătură între acele două tipuri de acinetobacter este necesar să aşteptăm rezultatele care sunt trimise la Cantacuzino şi care vor fi gata la sfârşitul săptămânii viitoare.


Reporter: O primă măsură pentru prevenirea îmbolnăvirii şi a altor pacienţi a fost limitarea internărilor în secţia de terapie, unde, în prezent, mai sunt trei persoane.


Beatrice Mahler: Pentru saloanele unde sunt internaţi aceşti pacienţi se foloseşte echipament suplimentar pe protecţie, dezinfecţia corectă a suprafeţelor, utilizarea dezinfectantului şi spălatul corect pe mâini.


Reporter: Direcţiei de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică în unitate, oferind asistenţă pentru gestionarea cazurilor de infecţii depistate în secţia de terapie. Managerul institului a precizat că limitarea internărilor nu afectează terapia post-operatorie unde se lucrează normal.


Etichete Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"capitalăînchisăbucurestibacterie periculoasădoctor Beatrice Mahler

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live