Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Februarie 2016
Vizualizari: 1266
Comentează add

Starea de sănătate a celor şapte copii internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti cu afecţiuni digestive s-a ameliorat.

Spitalul "Marie Curie": Starea celor șapte copii internați "s-a ameliorat"

radiojurnal

Foto: Pixabay.com.

Starea de sănătate a celor şapte copii internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti cu afecţiuni digestive s-a ameliorat şi viaţa lor nu mai este în pericol, au anunţat medicii în această dimineaţă.

Şefa secţiei de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, a precizat că cinci copii fac în continuare dializă peritoneală, iar starea celor trei internaţi la Terapie Intensivă este staţionară.

Medicul a explicat că următoarele externări se vor face pe etape, pentru că tratamentul în această boală durează: 

Mihaela Bălgrădean: "Primii paşi se leagă de întreruperea dializei, după care noi urmărim dacă aceşti copii urinează suficient pentru a scoate şi sondele urinare cu care noi monitorizăm cantitatea de urină şi acest lucru poate să mai dureze una-două zile. În acelaşi timp, urmărim dacă ei reuşesc să se hrănească suficient pe cale orală, dacă pot să stea la domiciliu. După aceea, trebuie suprimată în totalitate medicaţia pe care o primesc. Noi nu putem să îi dăm acasă atâta vreme cât ei au încă nevoie de monitorizare clinică".

Medicul Mihaela Bălgrădean a mai menţionat că evitarea îmbolnăvirii se face prin respectarea normelor de igienă uzuală, dar şi a timpului şi temperaturii de preparare a alimentelor.

Carnea de vită şi cea de pasăre trebuie să fiarbă cel puţin trei-patru ore, iar fructele şi legumele trebuie spălate foarte bine, în mai multe ape, a amintit medicul, potrivit redactorului nostru Adriana Turea.

Între timp, autorităţile medicale continuă ancheta în gospodăriile din judeţul Argeş de unde provin copiii internaţi la Bucureşti, iar ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, merge astăzi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, împreună cu premierul Dacian Cioloş, pentru a evalua situaţia cu medicii de acolo.


Etichete spitalul Marie curiebucurestiafectiuni digestivemedicimihaela balgradeandializa peritonealadacian ciolosjudetul argescarne de vitapatriciu achimas cadariuspitalul de pediatrie pitesti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live