Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 280
Comentează add

Măsura a fost decisă de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care a fost în județul Hunedoara.

Spitalul Județean de Urgență din Deva are, de miercuri, conducere militară

ilie-pintea

   Ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Foto: Agerpres.

Încă un spital din țară are de ieri conducere militară. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență din Deva, iar măsura a fost decisă de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care a fost în județul Hunedoara.
 
Tot de ieri a început testarea medicilor din unitatea medicală pentru COVID-19. În paralel se desfășoară și o anchetă epidemiologică.
 
Reporter: Ilie Pintea - Anterior vizitei de la Deva, ministrul sănătății a trimis aici o echipă de specialiști care a făcut o evaluare a situației de la fața locului, iar problemele constatate urmează să fie remediate în cel mai scurt timp de noua echipă managerială formată din medici militari.
 
Nelu Tătaru: La Spitalul din Deva, în acest moment, nu există circuite, iar dacă există nu sunt respectate . Trebuie să vedem ce este cu personalul care este în autoizolare, autoizolare pe care fiecare și-a luat-o cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP. Vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei care sunt valizi vor efectua activitate medicală, în măsura în care vor accepta acest lucru, dar într-un regim de semiinstituționalizare. Cei care vor lucra în spital vor merge în hoteluri, vor reveni a doua zi dimineața să facă munca pentru care sunt pregătiți. Au ajuns și echipamente, și medicamente, și materiale sanitare. Acest management va sta doar cât este nevoie.
 
Reporter: Potrivit autorităților locale, testele pentru personalul medical de la Deva urmează să fie analizate la Cluj, cu rezulatul în cel mult 48 de ore, față de între 8 și 12 zile, cât durau până acum testele procesate la Timișoara.
 
(RS)

Etichete Spitalul Județean de Urgență din Devaconducere militaraministrul sănătățiiNelu Tătaru(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live