Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Aprilie 2021
Vizualizari: 384
Comentează add

În Jud. Hunedoara au decedat 69 de persoane în ultimele 14 zile. Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pt pacienţii pe care îi transportă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva - toate locurile ptr COVID ocupate

radiojurnal

   Foto: Arhivă.

Situaţia rămâne însă foarte gravă în spitale. În prezent se înregistrează cel mai ridicat număr de pacienţi cu coronavirus de la începutul epidemiei - peste 14.000, din care 1.478 sunt la terapie intensivă - de asemenea, un record.

Multe unităţi medicale atrag atenţia că nu mai fac faţă valului de infectări în forme medii sau grave. Prefectura Hunedoara a anunţat astăzi că la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva sunt ocupate toate locurile destinate bolnavilor cu COVID-19, transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea.


Ilie Pintea: Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la Serviciul de Urgenţă şi la Radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 de pacienţi. O mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID-19, dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni. Medicilor le este aproape imposibil să transfere pacienţii la alte spitale din judeţ, din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internaţi la toate unităţile medicale hunedorene. În judeţul Hunedoara au decedat 69 de persoane în ultimele 14 zile, media perioadei fiind de cinci decese pe zi.


Etichete județul hunedoaraspitalul de urgență devapandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live